Овен – Horoskopite.com – зодия овен, всичко за зодия овен, хороскоп, хороскопи, гадаене, магия, зодии, зодиак, зодиите,…

23
Добави коментар
ivo94
ivo94

Този знак е носител на енергичност и прищевки, които се раждат от желание да надмине другите и да ги води. Под него са родени Наполеон, Вилхелм, генерал Андре, Шарл Бодлер, генерал Бертран, Луи ХVII, Жан Пол Лоранс, Пол Верден, Емил Зола, Бисмарк, Рафаело.
Този знак закриля у човека мислещото и действуващото начало, ума и нагона.
Знака на Овена се намира под особено силното влияние на Марс.
Скъпоценен камък на Овена е аметистът.Който е роден под този знак, може да има аметиста за нощен магически талисман. При родените под знака на Овена преобладава умът – понякога творчески и напредничав, а понякога разрушителен, назадничав. У тях е силна волята, ръководена от ума.Поради своя ум и воля тези хора са до висока степен повелителни, бързи и енергични. Те не обичат да се подчиняват на чужди заповеди. Родените пад знака на Овена имат сухо, но силно, яко и плътно тяло, среден ръст, продъговано лице, мощни гърди, мургава кожа. Склонен е към честолюбие, мъжество, бързина, подвижност и власт. Има припрян и страстен характер. Повечето родени под знака на Овена са закачливи, свадливи, раздразнителни.Трябва да се пазят от главоболие скарлатина и треска.Овенът управлява растенията кресон, папрат, чесън, репички, коноп, коприва, мак, равнец и невен. Камъни на този зодиакален знак са пиритът, сярата, охрата и всички червени минерали.
Жените, родени под знака на Овена са хубави с яйцеобразно лице и матова кожа. Формите на тялото са заоблени. Тези жени са кокетни, обичат любовни закачки, любопитни са, лакоми.Обичат удоволствията, ухажванията и вниманието. Понеже умът им работи прекалено, склонни са да преуголемяват и да пресилват, да лъжат несъзнателно, да клюкарстват. Чувствителни са и приятни.
Мъжете, родени под знака на Овена са припряни, избухливи, нервни, раздразнителни, чувствителни за похвали или към оскърбления. Надарени са със страстен характер, непостоянни са, а някои дори вятърничави. Обичат да се впускат в дълги и остроумни разговори, но не се чувстват обвързани от своите думи и често не устояват на обещанията си. Някои от родените под знака на Овена са много ученолюбиви, те се занимават с наука, изкуства, правят изобретения. Те са хора на напредъка и на действието, стремят се да вървят начело на другите да ги водят и управляват. Тяхната воля е дейна, но променлива. Те нямат нито хладен разум, нито благоразумие и незнаят кога да спрат. И посоката на поведение не е строго определена. Те са предимно избухливи хора, които вземат бързи и внезапни решения. Желаят да действат на своя глава, затова и някои накрая се провалят.