Адвокат Лазар Белев

2
Добави коментар
zkdoverie

Разводът е трудно и неприятно и за двете страни преживяване, което налага да бъдат решавани редица въпроси свързани с бурни емоции, разделяне на имущество и отношения с децата. За това и е от такава важност да бъде нает добър адвокат по семейно право. Той би могъл да бъде от голяма помощ при разрешаването на спорните въпроси, както и да ви консултира относно правата и отговорностите, които ще имате след развода. Бракоразводният адвокат ще подготви документите и ще ви предложи вариантите, по които можете да се договорите с отсрещната страна. Квалифицираната правна консултация е един от най-важните моменти за да бъде понесен развода максимално лесно, доколкото това естествено е възможно.

Но как да разберем, че един бракоразводен адвокат е наистина професионалист в своята работа?

На първо място преценете какъв точно юрист ви е нужен. Всеки конкретен семеен казус е уникален и има своите предизвикателства. Ако вие и вашата половинка сте решени да решите всички въпроси цивилизовано не ви е нужен помощник с юридическо образование за това. Но ако нещата са далеч от мирното разрешаване и отсрещната страна не е готова на компромиси наемете адвокат, който да ви защити в подобна сложна ситуация. Потърсете в интернет специализираните бракоразводни адвокати, попитайте свои близки минали по този път, и се поинтересувайте от опита им в правната сфера и по-специално в областта на семейното право. Изберете своя защитник със сърцето си и вижте до каква степен той разбера проблемите и нуждите ви. Ако не усетите това разбиране в даден адвокат по-добре потърсете друг.

На второ място решете за себе си каква стратегия ще предприемете при развода.  Оставете вашият защитник да ви обясни всички възможни варианти с техните плюсове и минуси, и да следва избраната от вас и него стратегия. Един добър бракоразводен адвокат би уважил вашето мнение и би ви вдъхнал увереност в правотата на предприетия курс на правно поведение. Преди всичко обаче помислете и за бъдещето – може да не храните топли чувства към вашия бивш партньор, но въпреки това трябва да запазите комуникацията с него в интерес на децата. Вашият адвокат трябва добре да разбира това и да направи така, че споразумението да бъде такова, че да позволява сравнително цивилизованото и спокойно общуване след това.

На следваща позиция е изискването вашият адвокат да бъде специалист по семейно право, като препоръка за добър бракоразводен адвокат можете да получите или от Ваши близки или като се обърнете към авторитетна адвокатска кантора. Добрият бракоразводен адвокат е длъжен да бъде не само тесен специалист в семейното право, но да има и богата обща култура в другите правни области. Той трябва да може да ви изслушва, да се съобразява с вашите искания и да се постарае да ги реализира със законови средства. Обърнете внимание на начина, по който комуникирате – дали той Ви изслушва и как се отнася към вас – с уважение или със снизхождение.  Лекотата на комуникация между клиент и адвокат е в основата на взаимното доверие.

Имайте предвид, че не е грешка и това да направите консултация и с друг адвокат, за да се уверите в правилността на предприетия от вас курс на правно поведение. Помислете и за това да наемете посредник, който да разреши споровете извънсъдебно, така че в съдебното заседание да няма неприятни изненади. В много случаи е оправдано и наемането на общ адвокат, който да уеднакви позициите на разделящото се семейство. Това е особено от значение, когато има общи въпроси, по които няма сериозни разминавания в позициите и желанието на родителите е да се разделят по цивилизован начин избягвайки тежките съдебни процеси, при които водещ за страните е егоизмът и от това обикновено страдат децата, които са най-малко виновни за създадената неприятна ситуация.

сподели ме

Споделете ако статията Ви е харесала Like this:

Like Loading…