Грижа за кожата на лицето на 20+ години | Новини – praznuvam.com – Новини – praznuvam.com | Грижа за кожата на лицето на 20+…

38
Добави коментар
vikito
vikito

В няколко последователни теми ще ви запознаем как да се грижите за лицето си когато сте на 20, 30 и 40 и повече години. Всяка възраст на жената има своята красота. За да я разкрием обаче, трябва да знаем някои основни правила и малки хитринки.

С подходяща грижа за кожата е задължително да се започне от рано. Разбира се на 20 не се нуждаете от кремове и процедури с колаген, защото кожата още сама го произвежда (прави го приблизително до 25 годишна възраст). Нуждаете се предимно от добро почистване, хидратиране, добра слънцезащита и разбира се подходящ крем според типа ви кожа.

Проблем на повечето млади момичета е характерната за възрастта мазна кожа. Освен, че лъщи тя често има пъпки и запушени пори. С тях най-добре се справят почистващите лосиони, мицеларната вода и кремовете за мазна кожа с цинк, който регулира и абсорбира секрецията на себум, салицилова киселина – почиства и стяга порите, алое вера, лайка и други билки.

Има момичета, които от рано са със суха кожа. За тях хидратирането с подходящи продукти е задължително, за да може кожата да се предпази от стареене. Сухата кожа е предпоставка за появата на бръчки, подхранвайте я и я хидратирайте. Заложете на домашните маски за суха кожа.

Грижата през нощта също е важна. На добре почистено от грима лице (задължително си създайте навик всяка вечер да махате грима преди сън), поставете нощен крем. През деня, не пропускайте слънцезащита не само когато сте на плажа или в планината. Качествените слънцезащитни кремове са задължителни дори в градски условия, като може да използвате такъв крем с по ниска защита, както и матиран фон дьо тен със слънцезащитен фактор.

Използвайте продукти с антиоксиданти, витамини С и Е. Антиоксидантите са изключително подходяща съставка, защото неутрализират вредните свободни радикали, които са основния причинител на бръчките и началното състаряване на кожата.

Други козметични грижи на тази възраст не са необходими. Спете достатъчно, поне 8 часа през нощта и се хранете здравословно, като в менюто си включете много плодове и зеленчуци. Пийте много вода, тя е изключително важна за перфектното състояние на кожата.

Автор : kozmetikata.com

Сподели във Фейсбук