Всичко за секса,пениса и вагината

8
Добави коментар

В един милилитър сперма се съдържат около 20 милиона сперматозоиди. И всички те са твърдо решени да завоюват една-единствена яйцеклетка ) 

УСТРОЙСТВО 

1. Акросом – края на главичката. Съдържа ферменти, които облекчават проникването на сперматозоида през стената на яйцеклетката. 

2. Главичка – в нея е поместена цялата генетична информация. Но това не е пълен „модел“ на генетичния код – втората половина предоставя яйцеклетката. 

3. Средна част – тук е разположено устройство, преработващо хранителните вещества в енергия, чрез която се движи тази гигантска (в сравнение с останалите части) опашка. 

4. Опашка. Част първа – опашката на сперматозоида се движи змиеобразно като се извива едновременно на няколко места. 

5. Опашка. Част втора – за 1 см. придвижване напред долната част на опашката прави 800 движения. 

6. Опашка. Край – „породистите“ сперматозоиди имат на края си допълнителна тънка опашка, която увеличава подвижността им. 

ИДЕАЛНАТА СПЕРМА – КАКВО Е ТОВА 

Сперматозоидите са големи клетки. Можете да ги разгледате без електронно оборудване – с обикновен микроскоп. В идеалния случай ще видите : 

Главичката на образцовия сперматозоид е широка от 2,5 до 3 микрона и дълга 4-5. 

Средната част е цилиндър с височина 3-5 микрона и диаметър 1 микрон. 

Опашката трябва да е с цилиндрична форма (без сплеснатости и неравности) и достига дължина 45-50 микрона. 

В спермата се срещат и двуглави и сперматозоиди с две опашки. Те са негодни и дори и да са твърде много, това е признак без важност. 

Ако има много сперматозоиди с дефекти (къси опашки, странни главички, непонятни израстъци), то е твърде вероятно нивото ви на тестостерон да е ниско. Тогава трябва да си направите специално урологично изследване.

КАК Е НА ВКУС 

Много различно. И силно зависи от това, с какво се храните напоследък. А. Боргес, сексотерапевт от Хамбург, провежда неотдавна следния опит : 50 жени опитали и описали вкуса на спермата на партньорите си, на които давали различни питателни и лекарствени вещества. Ето веществата, които по показания на вземащите в опита жени, оказали най силно влияние на вкуса на спермата : 

Чесън (голяма глава) – кисело, горчиво, с гнил мирис 

Аспирин (5 таблетки) – горчиво, силен лекарствен привкус 

Ананасов сок (1,5 литра) – сладко, вкусно 

Бира (2,5 литра) – воднисто, неприятно 

ЗА ГЪЛТАНЕТО … 

Тук е моментът да кажем истината за всички притеснения свързани с поемането на сперма в хранопровода. Една супена лъжица сперма съдържа 2 kkal. !!! Toва е така, защото 90% от нея е вода. 

Останалото, което се съдържа е : Ash, протеин, липиди, калий, натрий, калций, фосфор, желязо, хлорни соли, сяра, аминокиселини, гликопротеид муцин, мастни телца, нуклепротеини, РР, витамини В1, В3, С. 

Всеки сам си реши ! 

КОЕ МОЖЕ ДА РАЗВАЛИ СПЕРМАТА 

Възрастта. Колкото повече остарявате, толкова по-малко активна става спермата, макар че способността си да оплождате можете да съхраните до 100 години. 

Никотина. Пречи на узряването на сперматозоидите. 

Стреса. Отделяния по това време хормон – кортизол понижава нивото на тестостерона. 

Алкохола. Лишава сперматозоидите от необходимото им хранене и ги заставя да се формират неправилно. 

Тлъстото месо. Понижава ефективността на работата на тестостерона дори при негово високо ниво. 

Претоварването по време на тренировки. 

Топлината. Горещата вана, сауната, твърде топлото бельо оказват негативно влияние на съзряването на сперматозоидите. 

Неправилно подбраното велосипедно седло. Довежда до нарушение на кръвообращението в половите органи. 

КАК ДА ПОДОБРИМ КАЧЕСТВОТО 

Дръжте топките си в прохлада. Оптималната температура за спермопроизводство е 30-31 градуса. 

Не носете твърде тесни панталони и дънки. Довеждат до застой на кръв в тестисите, особено когато седите. 

Яжте полезна за спермата храна – плодове, риба, постно месо и растително масло. 

Занимавайте се със спорт. Пак заради тестостерона. 

Занимавайте се със секс ! Регулярните еякулаций повишават нивото на тестостерона. 

Емигрирайте във Финландия. Там по статистика живеят мъжете с най-качествена сперма. Защо е така – науката не обяснява точно. ) 

МОЖЕ ЛИ СПЕРМАТА ДА СЕ ИЗЧЕРПА НАПЪЛНО 

Може. Дори се провел такъв опит. Мъж мастурбирал под надзора на учени два дни подред на всеки час – докато при оргазъм спряла да се отделя и капка сперма. Но след три дни въздържание количеството сперма при еякулация се върнало до началното ниво… 

ИЛИ ТОВА ИЛИ ДРУГОТО 

Списъкът на медикаменти, които не трябва да взема мъжът, ако има намерение да става баща би заел много страници В него на първо място са : 

Всички болкоуспокояващи средства, Антибиотици, Антиепилептични препарати, Стероидни и други хормонални препарати, Медикаменти, предписвани при язва, Сънотворни и седативни средства 

АЛЕРГИЯ 

Често описваните в популярната медлитература случаи на женска алергия към спермата на партньора е нещо изключително рядко. Рискът да се окаже именно у вашата партньорка е около 1 на 500 000. 

СТРОГО ПО РАЗПИСАНИЕ 

При мастурбация за 15 секунди мъжът може да измине целия път от възбуждането до оргазма. На жените им трябва минимум 4 пъти повече време. 

75% от всички мъже след 2 мин. от началото на акта могат вече да еякулират. Ако поискат, разбира се. 

Средната продължителност на мъжкия оргазъм е от 5 до 10 секунди. И само при някои щастливци може да продължи до 15. 

Срeдния 18-годишен юноша е способен на повторен полов акт още след минута от края на първия. След десет години този период се увеличава 20 пъти. 

При еякулация спермата излита със скорост 18 км/ч. 

СЕЗОНИ … 

В университета Рочестър (USA) в продължение на 32 месеца се провежда изследване на спермата на голяма група мъже-доброволци. Учените се опитвали да намерят оптималното за зачеване годишно време. Резултатите били следните : 

През есенните месеци подвижността на сперматозоидите е минимална и сред тях има много с дефекти на опашките. Най-честия дефект е неправилно сформираната главичка. 

Летните месеци дават най-голямото количество неузрели сперматозоиди. Възможна причина за това е лятната горещина. 

Месеците от октомври до февруари са най-подходящи за зачеване. Тогава сперматозоидите са максимално подвижни, а спермата съдържа максимална концентрация полови клетки. Освен това учените смятат, че тогава вероятността за момче е по-голяма, отколкото лятото, когато от горещините Y-хромозомите, носители на мъжкия генетичен код силно отстъпват на жизнеспособните женски Х-хромозоми.
Източници – kaprizen.com – goliam-penis.page.tl – vsichkozapenisa.blogspot.com