Попово обнови 6 обществени сгради

3
183
Добави коментар
Mega-Com
Mega-Com

Попово обнови 6 обществени сгради

31.07.2018 / 13:45 – CityBuild.bg

Вследствие на енергийните мерки емисиите на парникови газове се намаляват с 206,26 тона на година, а потреблението на първична енергия – с 1 142 468,86 Kwh.

 

Изцяло обновени са музикалната школа към Народно читалище  „Св. Св. Кирил и Методий 1882 г.“, административната сграда на Министерство на земеделието, храните и горите, където се помещават Общинската служба по земеделие и Областна дирекция по безопасност на храните-Търговище с офис в Попово, и четири сгради на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Общата разгърната площ на обектите е 1 448,71 м2.

 

Резултат от изпълнението на проекта са постигне на оптимална икономия на енергия и клас „В“ на енергопотребление. Подобрени са и експлоатационните характеристики на обектите, което води до удържаване на жизнения цикъл и промяна на цялостния им естетически облик. По този начин се намаляват както консумацията и разходите за енергия, така и емисиите на парникови и вредни газове в атмосферния въздух. Отделно се повишава и качеството на работната среда на служителите и предоставяните услуги на посетителите в трите публични институции в общината.

 

Постигнатата икономия на енергия и подобреното качество на околната среда в града трябва да окажат пряко влияние върху над 125 посетители и персонал на ден на трите публични институции в Попово, чиито сгради са обновени. Подобрен е и достъпът до сградите за хора с увреждания.

 

Проектът „Обновяване на публичната инфраструктура чрез повишаване енергийната ефективност на обществени сгради, предоставящи административни и културни услуги за устойчиво развитие на гр. Попово“, се изпълнява по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“ и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020″, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Той е на стойност 843 542.62 лв., като 85% от безвъзмездната финансова помощ се предоставя от ЕФРР, а националното съфинансиране е в размер на 15%.