Връщайте Съветския съюз | TemaDaily.bg – Темите на деня

0
Добави коментар
temadaily
temadaily

Връщайте Съветския съюз
Червени бабички и млади комунисти почетоха 95 години от Червения окромври и си помечтаха за „доброто старо време“

08 Ноември 2012 13:45
0

принтирай

|

текст

 

Руската комунистическа партия КПРФ отбелязва 95 години от Великата октомврийска социалистическа революция. В сряда руските червени проведоха шествие в Москва по улица Тверска – от Пушкинския площад до Площада на революцията. За разлика от предишни (опозиционни) обществени прояви, местната управа не направи никакви спънки и дори затвори улицата за автомобилно движение. Шествието бе оглавено от лидера на КПРФ Генадий Зюганов, а до него застана активният „антипутинец“ и координатор на „Левия фронт“ Сергей Удальцов. 

Акцията се проведе под надслов „Слава на Великия октомври и в нея взеха участие хиляди активисти от различни поколения. По-старите развяваха портрети на Ленин, Сталин и Карл Маркс, а младите се вълнуваха по-скоро от актуални политически теми. Някои от техните плакати гласяха: „Свобода за политическите затворници“, „Стига репресии“, „Спрете с преследването на инакомислещите“.

Ето и някои коментари по темата на потребители в сайта NoNaMe.ru:

Archaon: Комунизмът съществува толкова, колкото и самото човечество. Но хората имат кратка памет. Абсурдно е, че хората правят паради за това, че са убивали други хора. В такива моменти те не мислят за любов, за красота и за мир. Те мислят за това колко хубаво е било, че техните предци са разбили на пух и прах нечии други предци. Става дума за обикновен егоизъм, за стремеж да разрушаваш, а не да градиш.

cccp_85: Социализмът е неизбежен, както и крахът на капитализма. Социализмът е логическото развитие на НОРМАЛНОТО общество, а не на изродения капиталистически социум!

Xyzt: Днес хората нямат цели. В СССР целта беше голяма и благородна. Тези хора не искат да се върнат обратно в СССР, те искат да си върнат целта.

Smokejet: Жив е още духът в народните сърца. Не ще умре народното дело. Жалко е само едно – нашият ръководител – чичо Зюганов. Аз съм за комунистите, но тази гад трябва да я махнем. Той е клоун на чичо Путин. И той няма да ни доведе към никакво светло бъдеще. Последните избори показаха как той „зверски не иска да стане президент“. А капитализмът в нашата страна, заедно с демокрацията, ще ни доведе отново до революция. Надявам се, че това ще стане скоро, но без чичо Зюганов.

vialpo: „Ура!“, „Слава“, „Да живее!“ Не разбирам. За кого е това? Страната на парадоксите, чието население е безкрайно гениално в своя идиотизъм . 

Млада рускиня държи табелка с надпис: „Искам да живея в СССР“.

Шествието затвори една от главните улици в центъра на руската столица.

Възрастен участник държи знаме с образите на Сталин и Ленин.

Лидерът на комунистите Генадий Зюганов поведе шествието.

На преден план: бивши военни, а на заден: транспарант на „Руските учени със социалистическа ориентация“

Руските паради не минават без музика.

Червена бабичка държи портретите на съветската „света троица“ – Маркс, Енгелс, и Ленин

Да живее Великата октомврийска революция!

Свобода за политическите затворници!

Парадът премина под надслов: „Слава на Великия октомври“!

 

източник: NoNaMe.ru

Кирил Беспалов

Тагове: комунисти Русия Червения октомври Велика октомврийска революция КПРФ Генадий Зюганов митинг