Общи данни за тежестите за крака

1
157
Добави коментар
fire19
fire19

Спорт /

Тежестите за крака са перфектният избор, когато искате да имате красиви и стройни крака и повдигнато дупе. Добавеното тегло позволява на мускулите да се активират и да работят достатъчно усилено, а резултатите, които ще постигнете с тренировките за тежести за крака са повече от очарователни.

Трябва ли тежестите за крака да бъдат част от вашата тренировка?

Когато изпълнявате рутинната си тренировка, но не сте удовлетворени от резултатите, които постигате, добавянето на тежести за крака към упражненията ви може да е една от най-добрите идеи за увеличаване на общата сила на тялото и изгаряне на мазнини. Поставете тежестите за глезени и продължете с вашата тренировка, независимо дали ходите, бягате или скачате на въже.

За какво са добри тежестите за крака?

Когато добавите тежести за крака към вашата тренировка, тогава резултатите ще са налице много по-бързо и разбира се, много по-добри. Защото няма по-ефективна тренировка от тренировката в тежести.

Можете също така да добавите към вашата тренировка тежести за глезени и да се движите с тях, което ще допринесе за по-голям резултат.

Как се използват тежестите за крака?

Тежестите за крака могат да се използват по различни начини за постигане на различни резултати. Промяната на теглото с различни упражнения ви кара да усещате нещата по различен начин, като натоварвате различните мускули.

За упражнения с голям обхват на движение, като повдигане на крака, което е в крайния диапазон, използвайте по-лека тежест, за да не натоварите силно мускулите и да постигнете баланс. Ако целта ви е повдигане на дупето, използвайте средна тежест, за максимални резултати, но без да натоварвате гърба.

Когато тренирате бедрата, заложете на големи тежести, за да може да натоварите достатъчно мускулите, за да постигнете ефект.

Какво представляват тежестите за глезени?

Тежестите за глезени са „тежести“, които нахлузвате върху глезените си, преди вашата тренировка. Основната цел на тежестите е цялостно увеличаване на силата и подобряване на издръжливостта.

Добавянето на допълнителна тежест стимулира тялото ви да упражнява и произвежда повече сила от това, с която сте свикнали, като в крайна сметка увеличава вашата издръжливост и сила.

Освен това тежестите за крака се използват и за увеличаване на общата мускулатура и маса на седалищните мускули, четириглавите мускули и прасците.

Предимства на тежестите за крака

– По-добра издръжливост

Както беше споменато по-горе, когато се използват правилно, тежестите за крака могат да помогнат за изграждането на цялостната ви издръжливост. Това е така, защото допълнителната сила, която упражнявате, помага за повишаване на издръжливостта ви, което от своя страна помага на вашето сърдечно-съдово и белодробно здраве.

– Тонизират краката

Препоръчва се да добавите тежести за крака, когато става въпрос за тонизиране на краката, тъй като е много по-ефективно да тренирате с тежести, отколкото просто да правите повече повторения. Разбира се, при всяка рутинна тренировка се препоръчват и са необходими вариации.

– Повече гъвкавост

Тежестите за крака също могат да бъдат полезни за добавяне на разнообразие към вашите рутинни упражнения.

Изгаряне на повече калории

Тежестите за крака са идеалният начин да свалите излишното тегло. Това е така, защото прилагането на повече сила води до по-голям разход на енергия, което води до изгаряне на повече калории. Тежестите за крака са чудесен начин за отслабване.

Facebook
Messenger
Twitter
Email
Pinterest