Първа среща на клуба за устойчивo бизнес развитие в България

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

от GreenTech.bg на 22/02/2013

Днес в столицата се провежда първата среща на клуба за устойчивo бизнес развитие в България. Клубът е основан от Cleantech Bulgaria с мисия да насърчава  устойчивото корпоративно развитие на ключови организации, което може да бъде постигнато чрез взаимодействие и създаване на благоприятна бизнес среда.

В регулярните бизнес закуски ще се включат: топ-мениджъри на активни български компании, представители на търговски представителства и чуждестранни мисии и посолства, председатели на НПО, ангажирани с устойчивите политики , високопоставени експерти на национално и европейско ниво.

Целите на Green Business Network са да популяризира добрите практики за регионални и глобални зелени бизнес модели. Също така ще създаде мрежа от водещи представители на компании, лидери на българския пазар, политици и неправителствени организации. Като по този начин цели да очертае и сподели дългосрочна устойчива визия за развитие и позициониране на България на глобалната “зелена” карта.

Целта на срещите е не само да очертаят глобалните тенденции, но и да покажат добрия български пример за устойчив бизнес и така да мотивират и вдъхновят повече компании да го последват.

Домакин на срещите на Green Business Network ще бъде „Сграда на годината”за 2012г., в категория „Зелени сгради” – Sofia Airport Center. Офис сграда А2 е предоставена от Tishman International – компания, която винаги е била лидер в новите технологии и екологичните решения, а Cleantech Bulgaria ще предостави интерaктивната си платформа cleantech.bg. Там ще могат да се пренесат създадените диалог и партньорства по време на срещите и ще продължат развитието си.

Публикувано в Бизнес