Айндховен – wizz.air-bg.com

2
Добави коментар
agent
agent

Самолетни билети до и от летище Айндховен

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Айндховен

Летище Айндховен (Eindhoven) е разположено на 7.4 км на запад от град Айндховен, Холандия. По отношение на броя на обслужените пътници е второто по големина летище в Холандия, с близо 3 милиона пътници през 2012 г.  след международното летище в Амстердам – Схипхол.

Летището се използва както за граждански, така и за военни цели. От Втората световна война до 1998 г. летище Айндховен се е наричало с името Welschap. Нискотарифните авиокомпании както и Wizzair, които изпълняват полети от България до Холандия, кацат на летище Айндховен.

Услуги на летище

На летище Айндховен ще намерите информационно и обменно бюро, шкафчета за багаж, стая за майки с бебета и детска площадка с различни забавления за малчуганите. На ваше разположение е и медицински център. Тук ще намерите кафенета, заведения за бързи закуски и ресторанти. Ако се нуждаете от интернет, то може да се възползвате от безплатен безжичен интернет. Може да ползвате кола под наем от услугите на: Hertz, AVIS, Sixt и Europcar

Транспорт до града

Придвижването до Асмтердам става посредством специален автобус – AirExpress Bus за 24 евро в една посока и време за трансфер 1.5 часа. Автобусът AirExpress прави между 2 и 4 трансфера дневно, в зависимост в кой ден от седмицата пътувате.

С автобус: По-редовен, но и по-бавен начин за пътуване до Амстердам е комбинацията между градски автобус номер 401 до Айндховен и влак от Айндховен до Амстердам. Тази опция отнема между 2 и 3 часа. Общата цена е около 20 евро.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Айндховен