Оригинални идеи за нестандартни календари

3
Добави коментар
maznio007
maznio007

Оригинални идеи за нестандартни календари

Петък, 16 Ноември 2012 ( прочетена 4196 пъти)

За отбелязването на отминаващите дни и месеци могат да се използват не само традиционните календари. За да Ви докажем това, сме Ви подготвили една забавна ретроспекция на някои от най- интересните и нестандартни календари за последните години.

Календар- балон

С календар като този всеки месец е празник, който можем да отпразнуваме с разноцветни балони, на които са отбелязани предстоящите ни дни.

Магнитен календар

При този магнитен календар сами „подреждате времето си“ като към него има допълнителни символи, с които да отбелязвате важни събития. За дизайна на календара са се погрижили Игор Пинигин и Сергей Чеботарев (Украйна).

Пример за реализиран такъв продукт в България е вечният календар от Адком. Можете да видите повече информация за него тук: printidea.info

Календар тениска

Бразилската агенция MatosGrey е направила дизайн на тениски за магазин Leader. Тениските-календари станали част от модната линия на магазина. Линията включва дванадесет тениски – по една за всеки месец.

Ябълков календар

Календарът представлява пластмасова тръба, пълна с истински ябълки. Застрахователната компания АОК, чиято собственост е дизайнът на календара напомня, че изяждайки по една ябълка всеки ден, Вие се грижите за своето здраве.

Календар – кибритена кутия

Отново се връщаме в Украйна, за да видим кибритен календар дизайн на Юрка Гуцуляка.

Антикризисен календар от русенско варено

Необичайният подаръчен календар за 2009г (годината на бика) бил разработен от агенцията Loki & Bartleby.

Тревен календар

Ежедневен календар с късащи се страници, посветен на косачките на фирма Bosch.

Мастилен календар

Прехвърляме се в Испания, за да видим интересното хрумване на дизайнера Оскър Диаз (Oscar Diaz), който е дал живот на календара Ink Calendar. За да може всеки ден да се оцветява новата дата, се използва специална хартия, а предаването на мастилото става по капилярен път.

Календар салам

Това е новогодишният подарък на германския производител на колбаси Könecke. Луков календар

По същото време в Германия агенцията SERVICEPLAN Munich създава късащ се календар за производителя на кухненски ножове WÜSTHOF, които са толкова качествени, че могат да разрежат една луковица на толкова части, колкото дни има в годината.

Лотариен календар

Календарът от РА прилича на един голям лотариен билет. За всеки ден в годината имате част, която можете да изтриете с монетка и да видите какво ви чака днес.

Календар-тапет

Германската агенция SCHOLZ & FRIENDS HAMBURG създала за производителите на мастила ALPINA FARBEN най-големият стенен календар в света. Сменяйки страниците всеки месец, ще можете да освежавате дома си с нов цвят.

Календар от падащи есенни листа

Агенция Euro RSCG Duesseldorf създали есенен календар със специален механизъм, който ежедневно отрязва по един лист, за да напомня максимално на истинско есенно дърво (а също и да ни подсеща, че трябва да почистваме ежедневно).

Календар-общежитие

Южнокорейската фирма When Gee превърнала сградата на женско студентско общежитие в огромен календар. На това му се вика по едно момиче за всеки ден.

Календар-обектив

Индийският фотограф Sharad Haksar създал за собствено удоволствие първия в света календар-камера. Авторът на интересното хрумване използва обектив на фотоапарат като календар, показващ дните от 2008 до 2032 година.

Календар-гума

Агенция Saatchi&Saatch измислила дизайн на календар за фирмата Keskin. В него е представен нов модел гуми за всеки месец.

Вечен календар Post-it

Просто залепете частите на календара, където ви е удобно в нужната последователност.

Микрокалендар

Календарът е на фирма IWC – производител на часовници и се предлага в кутия на ръчен часовник в комплект с лупа и пинсети.

Моливен календар

Британската компания Mytton Williams Design измислила календар от моливи, подходящ за тези, които обичат много да пишат или рисуват. Календар-сметало

По дизайн на Станислав Ушаков, фирма „Гагарин“

Календар на салфетки

Календар на McDonald’s. На ден по салфетка!

Самоунищожаващ се календар

Безмилостен, като самото време.

Пукащ календар

Календар-кафена чашка

Дизайн Takeshi Nishioka.

Календар-рентген

Хитрото хрумване е на доставчиците на медицинско оборудване Eizo.

Календар конструктор

Разработен от Creative Juice Bangkok за магазин за макети Siam Tamiya

Календар с двойна реалност

В АR-календара на германската фирма Neue Digitale / Razorfish виртуален автомобил се появява на фона на различни пейзажи.

По материали на:adme.ru Преведе: Радина Дойнова

 

 

 

 

 

  отпечатай