Легендарният вампир чупакабра – съществува ли?

13
Добави коментар
vampirski
vampirski

Думата „чупакабра“ произлиза от португалски и означава „чупа“ – смуче и „кабра“ – коза. С нея се нарича страховитото създание , което напада и убива селскостопански животни. Първите информации за това кръвопийно чудовище датират от 1995 г., когато край град Кановаса, някакъв странен звяр започнал да убива животните, смучейки кръв от добитъка. Кози, крави, овце, кокошки не били пощадявани от острите зъби на хищника.

Съобщения за атаките на чупакабра се появяват още в Бразилия, Мексико и Съединените щати. Твърди се, че то обитава части от Северна и Южна Америка, защото предпочита топли климатични области. Има обаче сведения, че грозноватият звяр се изявява и в далеч по-студени райони на Русия.

На вид чупакабрата представлява нещо като кръстоска между чакал и куче, високо около метър, с малки предни крайници.

Дълго време този звяр бе обвит в пълна мистерия и до днес историите около него са предимно митологични. Дори за мнозина чупакабрата изобщо не съществува, а е плод на фантазии. Факт е обаче, че овчарите по света неведнъж са намирали свои животни напълно обезкървени с рани, които не могат да бъдат причинени нито от вълк, нито от куче. И макар учените все още да не са доказали безспорно неговото съществуване, легендите около ужасния хищник ще продължават да се разнасят от уста на уста.

Вижте видео на намерен от две фермерски семейства труп на чупакабра в Оренбургска област, Русия. Фермерите открили и обезкървени 32 от пуйките си.

 

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари