Как да се храним, за да отслабнем

3
Добави коментар

Ако искате да се отървете от излишните килограми правилното хранене е на първо място. Повечето хора са запознати с това и за да отслабнат започват диета с точно определена храна и строг режим. Но не винаги строгите правила вършат работа, необходими са точни принципи, които ще подобрят храненето ви и ще ви помогнат да отслабнете. 

Скромни порции!
Хапвайте по малко, разумно съчетавайте хранителните продукти, гледайте да ви е вкусно и приятно. Когато порциите са по-малки е възможно след хранене да се чувствате все още гладни. Но не продължавайте да ядете, след няколко минути това усещане ще изчезне. Преяждането е вреден навик и е една от причините за затлъстяването.

Чести хапвания!
Хранете се 4-6 пъти на ден, на интервали през 2-3 часа. Преди всяко ядене трябва да чувствате лек глад. Ако такъв липсва значи последното хранене е било твърде обилно.

Плодове и зеленчуци!
1-2 от дневните хранения да се състоят от свежи плодове или зеленчуци. Не смесвайте плодовете, а от зеленчуците може да приготвяте прости салати.

Не забравяйте водата!
Пийте минимум 1,5-2 литра на ден. Започнете деня с чаша чиста топла вода. Не пийте вода по време и след хранене, по-добре го направете преди това.

Водете си дневник!
Записвайте в едно тефтерче какво сте изяли през деня. Това е един вид самоконтрол и ще ви помогне да бъдете по-отговорни и да избягвате неподходящите храни.

Разнообразие в храната!
Ограничете обема й, а не нейното разнообразие. Разбира се, на едно хранене не комбинирайте повече от 2-3 продукта. Но в седмичният план трябва да има от всичко: плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, риба, месо, ядки, подходящи млечни произведения и растителни масла.

„Не“ на неподходящите храни!
Проявете характер и избягвайте: сладкиши, мазни храни, алкохол, посещения в „Макдоналдс“ и други подобни заведения. Намерете им здравословни заместители.

Разпускащ ден!
Един ден в седмицата се хранете само със свежи плодове и зеленчуци. Опитайте, не е невъзможно. Към салатите добавяйте растителни масла, орехи и семена. В този ден пийте много вода, бъдете повече на открито и на чист въздух.

Тези съвети ще са ви изключително полезни да подобрите храненето си и да отслабнете. Но за да постигнете по-качествени и трайни резултати трябва да се движете повече и да започнете тренировки. 

Това е страхотния резултат на Благовеста Филипова. С правилно хранене и подходящи тренировки успяхме да постигнем този резултат само за 6 месеца.

Пишете ми тук в сайта или в www.facebook.com/yyordanov.trainer ако не можете сами да се справите с изготвянето на хранителен план. На достъпна цена ще ви съставя индивидуална диета спрямо вашите особености и предпочитания, ще получите още важна информация и полезни съвети, отговори на ваши въпроси, консултации.