Стейси Туки – един невероятен хореограф

1
Добави коментар
bgdancer
bgdancer

фото: Michael Rozman

Стейси Туки е канадски танцьор и хореограф. Израснала в Едмънтън, Канада, номинираната 3 пъти за награда EMMY Стейси е най-добре позната като главен хореограф и гост-съдия в канадското издание на шоуто за танци “So You Think You Can Dance”.

Стейси започва да танцува още на 3-годишна възстраст, благодарение на майка й Шели Туки, която управлява свое танцово студио вече 40 години. Изсраствайки в студиото на майка си, тя се обучава в различни стилове: балет, джаз, шотландски танци, немски танци, съвременен театър, но сърцето й остава пленено от класически и съвременен балет. Всъщност, тя обича всички стилове от все сърце и се радва, че е имала възможността да се докосне до повечето отях.

Като тийнейджърка Стейси се  състезава из цяла Канада. На 19 години тя напуска родния си град и заминава за Ванкувър, където танцува с Ballet British Columbia, Fusion Dance Company, работи с певеца Мишел Бубле и е член на Grizzlies Extreme Dance Team на NBA. Не след дълго Стейси си проправя път към Ню Йорк. Бързо бива забелязана и става една от асистентите на величието в танцовия бранш Мия Майкълс, като в същото време танцува и в нейната танцова компания R.A.W. Работи с легенди като Джъстин Тимбърлейк и Селин Дион. През 2002 г. Стейси се установява в Лас Вегас, където е член в комисията за набиране на участници в шоуто на Селин Дион. Малко след като разбира, че американското танцово шоу So You Think You Can Dance ще има своя канадска версия, тя получава покана да хореографира за шоуто. Така попада и в американското издание на формата.

личен архив

Стейси има няколко номинации за наградите Emmy – през 2010 е номинирана за най-добра хореография за петия сезон на SYТYCD. Получава номинации и за работата си в седмия и осмия сезон на шоуто.
Освен в танцовата гилдия, Стейси си поправя път и във филмовото изкуство. Зад гърба си има два реализирани проекта като изпълнителен продуцент. Това са сериалите „Chasing 8s“ и „Montecito Heights“. Танцовата уеб драма „Chasing 8s” е сериал, който проследява Стейси Лоугън (Катрин Маккормик от “Step up 4”), която се опитва да пробие като танцьор в Ню Йорк. Вижте видео канала на сериала.

Един от последните проекти, по който Стейси Туки работи, е „Moments Defined” – едно шоу, създадено около моментите в живота на човека, които го променят, очертават, вдъхновяват и определят.
„Вярвам, че всеки един запомнящ се момент – такъв момент, който напълно ни трансформира – оставя вечен отпечатък върху нас, като снимка. Именно тези моменти дават живот на „Moments Defined”, сурови и реални, изразен чрез движенията на тялото“, споделя Стейси. Премиерата на спектакъла е днес, 10.11.2012, в Лос Анджелис.

 

Една от любимите й хореографии в 9-то издание на SYTYCD

comments