Скорпион – Horoskopite.com – зодия скорпион, всичко за зодия скорпион, хороскоп, хороскопи, гадаене, магия, зодии, зодиак,…

16
Добави коментар
ivo94
ivo94

Този знак е носител на сила и упоритост. Под него са родени английският крал Карл I, френската кралица Мария-Антоанета, френският крал Луи XVIII, Достоевски и др.
Скорпионът е знак на раждането и живота.
Скъпоценен камък на родените под знака на Скорпиона е топазът, който е техен талисман. Това съзвездие се намира под властта на планетата Марс. Намиращите се под негово влияние имат неизчерпаем извор на замисли, хрумвания и вдъхновения. Техният ум винаги е зает с някаво ново схващане, мозъкът им е пълен с хутроумни образи. Говорят винаги остроумно. Те са чувствителни, досещат се лесно, предчувстват какво ще стане и имат положителна воля. От тяхната среда излизат отлични адвокати, лекари, аптекари, особено хирурзи. Освен с механична сръчност,те са надарени с мощно магнитно здраве.
Родените под знака на скорпиона имат обикновено среден или нисък ръст, плътно, дори дебело тяло, тъмна или бледа кожа, черна коса, орлови черти на лицето. По характер са живи, раздразнителни, горделиви, потайни, лицемери, разсъдливи, себелюбци.Растенията на Скорпиона са – бодил, жълт шибой, отровниче, бакла, черница, пелин, сърпец. Негови минерали са магнетитът, хематитът, и кинотавърът.
Жените под знака на Скорпиона са с постоянно работещо въображение и лесно лъжат, дори без да съзнават.Тяхната разпаленост ги тласка понякога към мистицизъм.Повечето от тях се харесват на мъжете, привичат ги с любезни обноски и със съзнателно кокетство. Те имат умели и сръчни ръце,но не са работливи, разсеяни са. Обичат парите и за тях са готови да направят всичко. Трудно им се угажда, трудно се живее с тях, защото никога не прощават недостатъците на другите. Колкото повече стареят толкова по тъжни и злобни стават. Те имат общи понятия за нещата и биха могли да се занимават с умствена работа, ако ги стимулират.
Мъжете са по умни от жените. Техният ум е способен бързо да крои и предначертава, често е склонен към окултивизъм. Тези хора са ненаситно жадни за удоволствия. Те умеят да се харесват на другите, чрез увлекателен разговор и любезните си приятни обноски. Надарени са със смелост, дързост и безочливост, като в същото време са благоразумни, недоверчиви и предпазливи. Умело прикриват мислите и намеренията си. Като млади мъжете Скорпиони са весели, грабят с широка ръка удоволствията, живеят доста разпуснато.Като остареят стават тъжни и саможиви.