10-те най-известни несъществуващи места

12
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 29.11.2012

В романите и филмите често разбираме за приказни места, които с удоволствие бихме посетили, ако реално съществуваха. Градове, планини, морски дълбини… И всички те, изпълнени с магически герои и невероятни красоти. В търсене на истината за тези места туристическият портал LonelyPlanet.com подреди най-популярните дестинации, родени от фантазията на писатели и сценаристи. Ето 10-те най-известни несъществуващи места.

Виж още: 10 от най-популярните вицове за Мечо Пух 10 филмови герои, на които мъжете мечтаят да приличат

10. Голямата гора Тя е дом за Мечо Пух, Кристофър Робин и техните приятели. Историята за плюшения мечок е написана от Алън Александър Милн през далечната 1926 г. и само за две години чупи всички рекорди за продажби.

9. Нарния В измисления свят на Клайв Стейпълс Луис се влиза през гардероба. В Нарния животните говорят, а магията е нещо нормално – истински рай за всяко дете.

8. Ел Дорадо Легенда разказва за мистериозен град от злато, скрит в джунглите на Южна Америка. В продължение на няколко века много изследователи са се опитвали да открият точното му местонахождение, но до момента напълно безуспешно.

7. Небивалата земя Само деца могат да посещават тайнствената земя на Питър Пан, Капитан Хук и Изгубените момчета. Възможно е авторът на историята да се е вдъхновил за името на Небивалата земя от едноименна пустош в Австралия.

6. Страната на чудесата Алиса влиза в заешка дупка, за да стигне до тази необикновена страна, в която котки говорят, карти за игра охраняват замъци, шапкари пият чай. Истината е, че Луис Карол се вдъхновява за всички тези персонажи от книгата си от реално съществуващи хора в живота му.

5. Камелот Този град-крепост се свързва с рицарите на Кръглата маса и крал Артур. Никой не знае къде точно в Англия се намират останките на това интересно място и съществувало ли е въобще някога.

4. Атлантида Според древногръцкият философ Платон преди 9000 години вследствие на природно бедствие изчезва островът Атлантида и неговото развито общество.

3. Бригадун Мистериозното селце съществува само в едноименния мюзикъл от 1945 г. Историята за него е родена от немска приказка, която разказва за жителите на прокълнато село, които могат да го напускат само веднъж на 100 години.

2. Оз Плашила, железни човеци, сърцати лъвове, вещици и всякакви други интересни персонажи обитават тази вълшебна страна. А ако съдим по историята за Дороти, пътят към нея вероятно започва от добрия стар Канзас.

1. Средната земя Именно в нея се развива действието в най-известната творба на Толкин – „Властелинът на пръстените“. Интересен факт е, че за тази несъществуваща дестинация има повече информация, отколкото за някои реално съществуващи страни в света.

Снимки: LonelyPlanet.com

Коментари

коментар(а)