Любопитно

3
Добави коментар
totinkus
totinkus

Изследване в сп. “Psychological Science” посочва, че младите мъже
изобщо не долавят несловесните сигнали на сексуален интерес от страна
на дамите. Резултатите от анкетата потвърждават изследвания, които показват, че
мъжете не забелязват прийомите за прелъстяване, използвани от
представителките на противоположния пол.Портретът на най-изкусителната жена бе създаден от британски учени, въз основа на анкета с дами. Най-привлекателната жена на всички времена е кръстена Ейнджъл Ел Брук. Тя има тялото и косата на Кели Брук, носа на Дженифър Лопес и устните на Анджелина Джоли и е облечена в “най-изкусителната дреха на всички времена” – ефирната бяла рокля, която Мерилин Монро носи във филма “Проклетите седем години”.Компютърният портрет бил съставен на базата на представите на 300 британски студентки за съблазнителността, по поръчка на компанията за омекотители “Ленор”. Дамите смятат, че Мерилин Монро е най-изкусителната жена от близкото минало, а най-привлекателна в наше време е Анджелина Джоли.Според “Ленор” изкуството на прелъстяването е обречено да изчезне. 49% от анкетираните са казали, че не се чувстват привлекателни, а 51% не могат да си спомнят кога за последен път са били в настроение да съблазняват. Нещата, които могат да накарат дамите да се почувстват съблазнителки, са: нова рокля, комплименти от гаджето/съпруга и красиво бельо. Почти половината дами се чувстват най-привлекателни, когато са облечени в черно, а 69% закопняват за любов, когато усетят аромата на любимия си парфюм.Резултатите от анкетата потвърждават изследвания, които показват, че мъжете не забелязват прийомите за прелъстяване, използвани от представителките на противоположния пол.
 
Ако нямаш пари за марков парфюм, пробвай да си го направиш сама.Щом искаш да си творец на нови аромати, осъществи мечтата си!Твоят парфюм ще има едно огромно предимство пред купешките: можеш да комбинираш всякакви аромати. Ако обожаваш ванилията, може да създадеш парфюм на нейна основа без примеси на други аромати. Можеш да пресъздадеш аромат, който пробужда в теб приятни спомени или предизвиква определено настроение, който може да те излекува от главоболие, да намали стреса и да те зареди с енергия…Оказва се, че не е толкова трудно да се създаде нов парфюм. Първо трябва да решиш колко силен искаш да е ароматът. Най-наситените парфюми съдържат 15-30% етерни масла, тоалетните води – 5-10%, а лосионите – не повече от 5%. За да направиш парфюм, се нуждаеш от следните материали:    * Любимото ти етерно масло (роза, лавандула и т.н.) или съответно маслата, които ще съставят основата на твоя аромат.    * Спиртна основа за парфюма: 95% спирт или водка. Колкото по-високо е качеството на спиртната основа, толкова по-добър ще е парфюмът.    * Фиксатор. Този компонент е необходим за по-продължителното задържане на аромата. Отдавайки собствената си миризма, той помага за задържането на аромата на основните съставки на парфюма. В качеството на фиксатор се прилагат етерни масла – сандалово масло и ванилия. Ако искаш да създадеш не парфюм, а ароматен лосион, за фиксатор използвай рициново масло или масло от гроздови семки.    * Пипета, с която ще измерваш течността на капки. Желателно е да е стъклена, а не пластмасова.    * Малки шишенца. Те също трябва да са стъклени – стъклото способства за най-доброто съхраняване на парфюма.Самият процес на изработването на парфюма се състои от следните етапи:1. С помощта на пипетата премери необходимото количество етерни масла, спиртна основа и фиксатор, постави ги в шишенце и разклати добре.2. Преди всяко добавяне на нова порция етерно масло почиствай пипетата със спирт или водка.3. В процеса на добавяне на всяко следващо вещество проверявай как се променя ароматът. Това ще ти помогне при необходимост да коригираш аромата, като добавиш няколко капки от едното или другото масло.4. Не забравяй да надпишеш шишенцето с парфюм – обозначи датата и състава му. Това е важно, ако правиш едновременно няколко парфюма.5. За да стане готов, парфюмът трябва да престои няколко дни, дори седмица на тъмно, прохладно и сухо място. Надписът с дата върху шишенцето ще те ориентира кога ще е готов.
 
СЕРТИФИКАТЪТСлънчевите очила не са само моден аксесоар, а и основно средство за защита на очите от ултравиолетовото излъчване. Мнозина погрешно смятат, че UV-лъчите са по-силни през лятото. Всъщност важното е колко време прекарваш на слънце. Ето защо за очилата трябва да са качествени. За целта внимателно прегледай сертификата им. Знакът “СЕ” означава, че съответстват на европейските стандарти за качество. Надписът “Glare protection” свидетелства за допълнителни функции – тези очила могат да погасяват отблясъците от отразяващите повърхности.СТЪКЛАТАПрепоръчително е да са стъклени. Най-новите пластмаси не са лоши, но бързо се надраскват. Стъклото може лесно да се различи от пластмасата по теглото – то е доста по-тежко. При това трябва да притежава 100% защита от ултравиолетови лъчи. Такива от полимери (CR-39 и С-13) използват повечето професионални спортисти, които са дълго време на слънце. Огледалните стъкла са ефектни, но не толкова ефикасни.Степента на защита, посочена върху дръжката, етикета или в паспорта на очилата, НЕ зависи от цвета на стъклото. Търси знак UV 400! Той означава, че в химическия състав на стъклата има добавки, осигуряващи именно 100% защита.РАМКАТАПластмасовата е по-лесно чуплива. Нетрадиционни материали, от рода на каучук и титанфлекс, лесно възстановяват формата след извиване или изкривяване. Но на първо място си остава металът – най-скъпият и най-надежден материал за рамки.За да нямаш сърбежи в областта на носа, избери очила с противоалергенно покритие (за него се издава специален сертификат). Рамка, направена от неизвестен метал, може да се окисли, да отделя вредни вещества и да цапа кожата.ЦВЕТЪТДоказано е, че жълтите, розови и оранжеви очила са вредни. Жълтият цвят превъзбужда ретината, предизвиквайки оптичен стрес. Зелените слънцезащитни филтри имат лечебен ефект – понижават очното налягане. За ретината на човешкото око е най-подходяща неутралната сива гама. Такива филтри не променят естествения цвят на вижданото, само го приглушават.Двуцветните стъкла, преливащо се по-тъмно и светло, са подходящи за шофьори. А т.нар. очила-хамелеон не са най-добрият вариант за лятото – не предпазват от вредните лъчи.ФОРМАТА    * За овално лице са подходящи рамки с всякаква форма.    * Ако имаш широко лице, купи си очила с масивни стъкла с правоъгълна форма.    * На триъгълно лице подхождат метални рамки със среден размер.Особено модните днес очила с форма на капка (полицейски) подхождат на жени с ярко изразени скули или остри черти на лицето. На кръглото лице подхождат масивни квадратни очила.Не страната производител определя качеството. Виж гаранционната карта и сертификата, който потвърждава, че са преминала през редица специални изпитания и защитават очите. Ориентир може да ти е и цената: истинските очила не са под 50 долара. Качествените очила се продават във фирмен калъф, често със специална кърпичка за почистване.
 
Вече сме (уж) големи хора, но незнайно защо все се връщаме към основното детско качество – любопитството. Големи изследователи ставаме, когато в ръцете ни попаднат вещи на лица, за които искаме да знаем повече (най-често гаджета или индивиди, които искаме да ни станат такива). Сума ти усилия полагаме, за да прикрием следите от тършуването си. Най-интересното е какво откриваме, докато се ровим тук и там!Ако си момиче, най-интересни за теб са два основни предмета, с които момчетата не се разделят: мобилният телефон и портфейла.    * Залавяш се за GSM-а му веднага, защото си мислиш, че той е ковчеже с неговите тайни. Да, ама не съвсем. Разбираш това, след като автоматично си влязла във входящите съобщения. Те обаче липсват, защото обикновено момчетата ги трият. Започваш да ровиш в папките с картинки и се цупиш пред снимките на голи модели от “Playboy”. Идва ред на телефонния указател, където търсиш името си и старателно преглеждаш имената на други момичета, а колко много са само! Проверяваш на кого е звънял най-често. Чудиш се какво да правиш и насочваш вниманието си към втория предмет.    * Взимаш портфейла (ако не е оставен на открито, си в състояние сама да се добереш до него), който по принцип е черен или кафяв, изчистен от орнаменти, но за сметка на това има безброй отделения. Отваряш го внимателно, за да не изпадне нещо. Разглеждаш снимките вътре, като правиш коментар наум. Търсиш дали има по-пикантни фотоси на други момичета. Проверяваш за презерватив, разглеждаш визитките на фитнес зали, стриптийз клубове и т.н. Нека да не се заблуждаваме – проверяваш и с колко пари разполага. Може би сега вече си му направила личностна характеристика, моя мила всезнайке! 🙂      Ако си момче, то най-важните и интересни неща за теб също са две:    * Да не изневеряваме на традицията – взимаш GSM-а на момичето и се “гмуркаш” в съобщенията. Входящата кутия е пълна със SMS-и. Всичките са с поетично съдържание, което подчертава силно колко прекрасна, красива, неустоима и съвършена е получателката, а подателите задължително са повече от двама. Отиваш в папката за картинки и се натъкваш на сладки кученца, котенца, тигърчета и патета. Но виждаш и снимки на яки пичове, с които мислено се сравняваш. Не забравяш да провериш номерата в указателя. Намираш името си, но забелязваш и някакво “мишле”, “слънце”, “зайче” и пр. Странно, теб никога не те е наричала така…    * Забелязваш, че дамската й чанта е оставена без надзор. Преглеждаш я просто от чисто любопитство. Тя е красива, с панделки или малки токички, малка е, но в нея има всичко! Преглеждаш стилното портмоне с цветенце, виждаш снимките на роднини, приятели, съученици и непознати. Забелязваш визитките на фризьори, козметици, бутици, сладкарници, заведения… Отваряш несесерчето є за козметични “неща”. Изпадаш в ужас, когато намираш вътре уреди и инструменти, които виждаш за пръв път и не знаеш за какво служат. Интересно ти е да подушиш парфюма є, да отвориш червилото, да пипнеш с пръст сенките, да драснеш някъде с черния молив, да се огледаш в огледалцето є. Ех, какво момиче! Сега ясно ли ти е с какво се занимава, когато не е сред хора?В крайна сметка повечето неща, които носим със себе си, не ни вършат работа, докато сме навън. Даже някои от тях мъкнем само за гъзария, никога не сме ги използвали, дори нямаме намерение да го правим. Работата обаче е там, че именно тези вещи понякога казват неща за нас, които не допадат на любопиткото (любопитката). Но все пак можем да носим с нас каквото си искаме, а тези, които желаят да научат повече за нас, могат просто да поговорят, а не да тършуват. 🙂
 
Нейно величество обикновената женаМъжете предпочитат жени с по-обикновена фигура пред моделите с идеални пропорции.Експерти накарали 100 студенти да преценят привлекателността на над 200 рисунки на женски тела с различни мерки. След това фигурите, преценени като най-привлекателни, били сравнени с данните за 8 групи жени, сред които манекенки, момичета от корици на “Плейбой” и обикновени жени. Учените с изненада установили, че повечето мъже предпочитат обикновените жени на възраст между 25 и 44 години, които носят облекла с британски размер 14. Размерът на гръдната обиколка не бил взет предвид.Според австралийските изследователи немалко модни знаменитости са прекалено мършави, за да представляват изкушение за мъжете. Учените смятат обаче, че резултатите от изследването може да се променят, ако се вземат предвид и други фактори, като размерът на бюста. Учени от Университета на Регенсбург например установили, че женските фигури, подобни на пясъчен часовник, като Мерилин Монро, винаги са харесвани повече, отколкото мършавото тяло. Дамите с прелестни извивки са по-изкусителни от жените с атлетични тела или дългокраките и едрогърдите фигури тип “Барби”.Според други изследвания идеалът на мъжете за женска красота зависи от икономическата ситуация. Когато е благоприятна, мъжете обикновено харесват по-млади жени с момичешки вид, с големи очи и меки черти като Туиги, Одри Хепбърн и Джули Кристи. Във времена на икономическа криза мъжете търсят утеха при жени с пищни и апетитни форми, като Найджела Лоусън и Кейт Уинслет.
 
Лидерство по рецептаКазват, че хората се делят на два типа. Едните са инициативни, креативни, имат качества и държат да ги изявят. Другите обичат да са зад кулисите, в помощ на първите и също имат качества, но не държат да ги покажат. Извън тези два типа бих обособила трети ­ на тези, които са от първи тип, но не знаят как да демонстрират качествата си и кротко си седят зад кулисите. Следните съвети са тях.    * Не се притеснявай да имаш мнение и да го отстояваш. Когато в клас, в компанията, вкъщи или другаде всички коментирате нещо, изрази свободно мнението си. Не се колебай да кажеш, че си съгласен/-на или не с нещо и не пропускай да подкрепиш тезата си с аргументи. Така няма да бъдеш голословен/-на.    * Избягвай конфликтите. Никой не харесва скандалджии. Знам, че не може всички да са ти приятни, но когато стане напечено, просто излез на въздух, смени темата или по тактичен начин разреши проблема.    * Поеми организацията на купон или друго мероприятие. Ще ти отнеме един телефонен разговор време да запазиш маса в дискотеката за цялата компания за събота вечер. Или една разходка до киното за няколко билета за прожекцията на новия филм. Стига да имаш желание, няма пречки да организираш нещо за приятелите си. Когато видиш, че всички се забавляват, ще усетиш огромно удовлетворение и радост, че наистина си бил/а полезен/-на. А и няма да остане незабелязан жестът ти.    * Усмихвай се, бъди позитивен/на. Никой не иска до себе си “сухар”. Твоето настроение влияе на всички около теб. Направило ли ти е впечатление, че когато на някого му е “криво” и през цялото време мърмори, твоето настроение също се скапва? Или когато ти е тъжно, а някой около теб разказва вицове, подсвирква си уста и ти казва: “Горе главата, няма нерешими проблеми!”, ти се съвземаш и подсъзнателно започваш да се усмихваш. Ето защо предпочитаме обкръжението ни да е от позитивно настроени хора.