Тирамису - Истинската Рецепта

От известно време спорех с познати кулинари за истинската рецепта на Тирамису. До там се разпенихме, че обиколихме повечето от уж добрите ресторанти и сладкарници в София и никъде не открихме истинско такова. Единственият видим резултат беше увеличен
Прочети цялата публикация

Коментари

 1. Чудесна статия, благодаря !

 2. Да ти е сладко и кажи как стана:)) И да не изпържиш яйцата ;)

 3. Това е рецептата за тирамису, истинската. А на мен ми хареса разказа за отиването до върха и всичко останало.Къде да си намеря такъв връх и такава баба? Но приключението си заслужава.

 4. Запрятай ръкави и ни покани:) Аз не знам истинския вкус на Тирамису, и няма смисъл да се напъвам да забърквам. Дрго си е да си опитал оригинал от човек, който го е правил вече. А 4ак след това ще се заема и аз - да опитам :) Без да забравям последния ред на статията ти :)

 5. Истиската рецепта на тирамису не е тази. 5 години живях и работих в Италия и от италиански готвач знам че не е тази макар че тази се доближава много до тирамисуто. Все пак и с тази ще стане и един съвет от италианците професиналисти в кухнята - извадете маскарпонето от хладилника 1-2 часа преди да започнете да работите с него за да стане крема гладък. приятен апетит на тези които ще го правят ЗАСЛУЖАВА СИ

 6. мого обичам тирамису малеее..

 7. И не само маскарпонето, продуктите за сладкиши разни се правят с темперирани яйца и добавки. А маскарпонето наистина си заслужава, ще го направя за празниците. Таня, ако си наблизо, прескочи.

 8. За съжаление съм доста далеч, но ми е приятно да приемам съвети от хора, които вече са се потрудили да го изпробват. Не става въпрос само за тирамису, а като цяло за всякакви вкусотии. И аз понякога доста се блъскам да направя нещо, което съм опитвала и ми е харесало. И странното е, че когато е за първи път се получава, а след това не винаги :(.

 9. Винаги мога да помогна със съвет или рецепта, само се обади. Така става понякога, защото вниманието е най-голямо първия път.Затова дословно или не, нещата трябва да е правят с внимание. Аз също имам невероятни фалове на най-обикновени рецепти. Но това е и от проклетото самочувствие.

 10. veracooper - много държа на твоето мнение щом става въпрос за кухня!:)) аз съм бледо подобие на готвач в сравнение с теб, а това тук е само малък повод за "гордост" - едно тирамису! е, вярно е, че се иска и мерак за всичко, но мен за сладкиши не ме бива. там темперирането е много важно.търпението също;) а иначе не знам колко ми е оригинално тирамисуто, но поне си имам невероятен спомен за рецептата:)) @аре... ти май спориш, коя е оригиналната рецепта за баница! :))) а колкото до "топлото" маскарпоне - писала съм за този основен момент в моята рецепта.кажи и твоята рецепта - сигурно все нещо може да се извади от нея и да се добави. tania_2605 - ти първо си го направи тайно за себе си - за проба:)) chrisbrown2 - е хайде де! прави го!:)))

 11. Не се смятам за голяма готвачка, но имам много дълъг стаж като такава. И най-важното, обичам да го правя. А и едно тирамису е достатъчен спомен, оставя сладки следи в устата, нали?

 12. Да, опита е важен! Във всичко. Аз нямам търпение да правя малки сладчици и блатове - такъв ми е темперамента - искам всичко да става веднага!:)) А спомените са това, което ти остава и те прави до някъде богат:) Радвам се, че те срещнах тук, макар и виртуално. Дано да нямаш нищо против за в бъдеще да те търся за съвет:)

 13. Винаги ще помогна с кавото е необходимо, според моите възможности. А знам, че те са големи, дори повече от това. Радвам се, че съм оценена, и чакам с радост следваща молба.

 14. :)) Веднага ще се възползвам! Имам няколко въпроса: Какво прави козунака да мирише така специфично и защо е трудно да се направи в домашни условия (поне за мен).

 15. Защото купешките имат пълнители и боя. И аромати, които получават от снабдители, но за по точна рецепта ще питам един частник, които е до дома. Имам познати, които ще дадат страхотна рецепта.

 16. Рецептата е прекрасна! И аз правя Тирамису и винаги става прекрасно.Когато нямам Маскарпоне го замествам с извара и пак се получава. А бишкотите се казват Савоярди и са специални за Тирамису.:)))))))

 17. ВариациИ , престоИ

 18. Константин, попитах за тази голяма тайна, ето какво ми обясниха. Набухватели, боя и аромати, това е.

 19. а, какви са ароматите и боята?


Добави коментар