Коментари

 1. (thumb up) (thumb up) (thumb up)Супер е!!!

 2. Оказва се, че голяма част от творчеството на Албинони (който далеч не публикува всичките си произведения) е загубено преди или по време на Втората Световна война с разрушаването на Дрезденската държавна библиотека. Малко се знае за живота и музиката на Албинони след 1720-те години, а прочутото адажио в сол минор, което изпълнява - като песен Лара Фабиан тук - е реконструкция или по-скоро композиция на Ремо Джацото от 1945 г., основано на кратък фрагмент от бавна част (най-вероятно за трио соната), който той открива сред развалините на библиотеката. Какво ли богатство е загубено... Но да се благодарим и на Ремо Джацото.

 3. Специално за профани, хора, които не могат да слушат класическата музика така, както звучи в оригинал, изпълнена от перфектни световни оркестри, адаптирана към съвремието и дирижирана от велики световни диригенти-композитори, за тези, които не могат да докоснат с чувствата си тази музика, в 70-те години на 20-ти век излезе стилът на популярната адаптация. Всички класически произведения бяха адаптирани към естраден, популярен, поп, популистичен вариант на интерпретация и точно тази стилистика се ползва от домакините и служителите в офиси, всички те прекалено заети за да се самообразоват и да напредват сами по изискванията на прогреса. Всъщност, ако тази популистилистика не беше преценена и въведена в живота на планетата и до ден днешен старите градски песни, маршовете и циганската чалга, както и Лили Иванова и други политизирани от тоталитарните режими музиканти щяха да звучат толкова на воля, колкото в началото на студената война. Човечеството поне от тази досада се оттърва. Дано.

 4. "Капацитетът" се произнесе и внесе политически нюанс дори в музиката! В това изпълнение, което разтапя сърцата! От раз отрече правото на музикантите от други жанрове и стилове да се почувстват привлечени и да отдадат почитта си на класическата музика! Обаче не е попрочел това-онова, като например, че "е реконструкция или по-скоро композиция на Ремо Джацото от 1945 г., основано на кратък фрагмент от бавна част (най-вероятно за трио соната), който той открива сред развалините на библиотеката" - Дрезденската държавна библиотека. Тоест, че е произведение от "началото на студената война"... Ама - "капацитет" - по всичко, какво искате, пред него - молчать, не разсуждать!

 5. Моля те ,Малинита,не му обръщай внимание :) И мене ме сърбеше езика,да го "зачеша",но предпочитам той да си остане за мене"неудошевен предмет" :) Весели празници ти желая!!! :)

 6. Знам, че в рядко ..... камък не се хвърля. Точно такова "внимание" заслужава, каквото ти предпочиташ. Благодаря ти, радвам се, че ти е харесало изпълнението. Желая и на теб весели празници. :)

 7. Искрено ти благодаря!!! :)

 8. Малинита, тръпненето под лъжичката е присъщо на хората, които слушат чалга. Чалгата отговаря точно на бъбречните пулсации и възбужда неудържимо. Тъкмо това е взето предвид, за да се прави популярна музика. Сигурно не си обърнала внимание, че лъжичката ти трепва още в самото начало на това популиизпълнение, защото то започва с ориенталски мотив, а по нататък извивките в него са взети от маджурската култура, точно тази, която е известна, че е дала циганите на света. Господ да поживи циганите. Но трябва да ти е ясно, че душицата ти е чалгарска и никакви исторически данни за музиката няма да те превъзпитат в музикална адекватност. За да си в състояние да оценяваш музиката, трябва да си чиста като планински кристал и добра като Санта Клаус, без да държиш да си красива като Снежанка и седемте джуджета, защото точно оттам започва чалгата. Да се възбуждаш е едно, а да съпреживяваш е съвсем различно. Едното е ЕГО, другото е АЛТРО. Говорим за музика, ако ще говорим за диарии, не е равно на популярни арии. Цялата ти естетическа оценка се лута в омесената каша на възбуда, чревоугодничество и партийна преданост. Една ужасна кал от объркани усещания.

 9. Айдааа! Обичайният пристъп на вербореа! С вонливи примеси! Не за първи път! Няма ли спешна медицинска помощ наоколо!

 10. малинита, не използвай едни и същи термини по цяла седмица, че отдалеч ти личи, че специално защото ти провокирам отдавна залинялото съзнание и ти си решила да се образоваш. Но пак си объркала библиотеките и вместо в градската, си влязла в интернет популиинформациите (не че няма достоверни, но ти с твоя "усет" винаги налиташ на фаса на горския). И си научила за тази седмица тази дума и сега я повтаряш като тригодишно бебешоче, за да й свикнеш на употребата. Останалото е вече много отдавна затвърден навик, с такива провокации си вкарала минимум двама мъже на твои познати я в затвора, я в лудница, я във фалит. Терминологията ти е направо пустинна буря. (както и естетическите и етическите ти възгледи и представата за живота) Карай си празника, мен не ме гледай. Влязох неканен, защото е жалко да си вярват хората, че са докоснали тънката струна на своята чувствителност, след като просто са се порязали с ножа, докато са правили салата. Като казват, че изкуството изисква жертви, първата жертва в полза на идеалното очувствяване на рациото е удобството. Не си ли нарушиш заветното удобство, нищо от този свят на живот и чувства няма никога да ти бъде и на йота понятно. Много любов и нежност се искат за това, в противовес на многото интриги и удобства, които хората предпочитат, че животът им да минава като в краварник, докато касапинът не мине да прибере и тях.

 11. marla1008, само за протокола, това (thumb up) за изпълнението на Лара Фабиан на Адажиото ли е? :)

 12. Само от любопитскво: протокол наричаш http:// протокола на уеб страницата, в която пишем, или имаш предвид някакъв протокол, който си водиш вкъщи за раговорите, които се провеждат тук? Не трябва да си отмъстителна, малинита. Мъстта държи душата скована във фикс фокус и не дава на любовта да се разлее по сърдечните артерии и да зазвучи като музика в съзнанието ти. Мъстта е стагнация на невроните. Любовта е пролетен празник за чувствата, потенция, съвършен метаболизъм, пълно равновесие, хармония, щастие, симфония от звуци, багри, сочни целувки в горещи устни, обладаващи прегръдки в приятелски обятия, топлина през лято е любовта, която опиянява с бистротата си, напук на всички представи за опиянение. Отрежи мъстта и я метни на бесните кучета да се гаврят с нея и да мучат от бесно опиянение. Остави си само любовта, тя ще ти стигне за всичко, за всички и завинаги. Хубави празнични дни!

 13. За изпълнението и твоя избор!Весели празници! :D

 14. Весели празници и на теб! С много радости! :D


Добави коментар