Грижи за коледната звезда

Грижи за коледната звезда

Погрешно е да се смята, че коледната звезда е сезонно растение, което се отглежда само и единствено по Коледа, след което се захвърля. Ако се грижите правилно за него, това цвете ще краси дома Ви в продължение на няколко години.
Прочети цялата публикация

Коментари

 1. Много красиво цветенце е това.

 2. (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 3. и много трудно за отглеждане

 4. Много полезна статия. Имам коледна звезда, но в момента е само със зелени листа. Научих как да я направя отново с червени листа. Благодаря! :)

 5. (thumb up) (thumb up) Имах една азалия /не моя/, но май успях да я убия :( :D

 6. :) :) :) :) (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 7. (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 8. Не е трудна за отглеждане, само трябва да й знаеш особеностите. А те не са сложни, просто са по-специфични. Тази препоръка - да се мести денем на едно място, нощем на друго - не върши работа. Сменя ли й се мястото често, листата окапват. Най-хубавите коледни звезди се получават, ако лятото се изнасят навън (в градината, под лоза или дърво например), а в началото на есента се занесе саксията в офиса и се постави на перваза.

 9. Така растението получава максимално количество светлина, което през есента е вече по-оскъдно, а тя е задължителна за червеното обагряне на листата. И другата тънкост е, че обикновено от офиса си тръгвате и гасите лампите още преди да се е мръкнало навън. Това е другото задължително условие - когато навън е тъмно, коледната звезда също да е на тъмно. Иначе се развива добре, листа има много, образува си топченцата по върховете на клоните (които всъщност са цветовете), но не се оцветява в червено.

 10. И последната тънкост е, да не е изложено на течение. Не е трудно и гарантира дълъг живот и много красота на цветето :)

 11. така и не успях да накарам нито една да цъфне втори път

 12. И ги разцъфвам, и ги размножавам - от години :) За цъфтежа разковничето е в светлината. Ако имаш възможност да си я занесеш в офиса, почти гарантирано е, че ще се обагри. Другият вариант - вкъщи, в стая където вечер не светят лампи. Но много рядко има такова помещение - хем светло денем, хем топло... Има и друг вариант, но си е голяма играчка - всяка вечер като се стъмни навън, да я покриваш с нещо, широка книжна торба от дебела хартия примерно, за да й пази тъмно и сутрин да я махаш :)

 13. Но това не е практимно - омръзва, забравяш - все пак не е за ден или два, а близо 3 месеца - от сега та до декември :)

 14. ZDRAVEITE,IMAM KOLEDNA ZVEZDA OT EDIN MESETC IA POKRIVAM VSIAKA VE4ER S EDIN KA6ON OT GORE I VSIKA SYTRIN IA OTKRIVAM, ZAPO4NAXA LISTATA I DA POZALTIAVAT I DA PADAT,KOGA PO PRINTCIP 6TE ZAPO4NE DA TCAFTI I PARVO 6TE BADAT BELI LI TCVETOVETE.DARZIA IA VATRE DO PROZORETCA.NE E STYDENO,NO SI MISLIA 4E NIAMA DA TCAFNE.TRIABVA LI ZADAILZITELNO DA IA NATORIAVAM VSEKI DVE SEDMITCI.


Добави коментар