Пролетни маски за лице – Edna.bg

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

маска за лице

Снимка:
Thinkstock

След края на зимата е много вероятно да забележите, че кожата на лицето ви сякаш е леко повяхнала. Тя е изгубила блясъка си, може да са се появили петна и зачервявания, а тенът да не е бистър. 

Това се дължи на липсата на витамини, ниските температури и агресивни метеорологични условия и дехидратацията.

За да помогнете на епидермиса да се възстанови, да възвърне еластичността и блясъка си, може да започнете от време на време да си правите подходящи подхранващи маски. Предложения за няколко такива, които спокойно може да приготвите у дома, дават от Kozmetikata.com.

Маска с мед
Тази маска върши чудесна работа през всички сезон, тъй като добре подхранва кожата и освен това има анти-ейджинг ефект.

*1 лъжица мед
*1 лъжица овесено брашно
*1 чаена лъжица зехтин
*Няколко капки лимонов сок

Смесете всичко и нанесете върху кожата на лицето и шията. Оставете да действа 15 минути. Намокрете кърпа в хладка вода и я поставете върху лицето си за 3-5 минути. Отмийте маската с топла вода. Правете тази маска 2-3 пъти седмично.

Билкова маска
Билковата маска изглажда, тонизира и успокоява зачервената кожа.

*1 лъжица градински чай (сух)
*2 лъжици лавандула (суха)
*2 лъжици лайка (суха)

Стрийте билките и добавете гореща вода. Бъркайте, докато се получи паста. Покрийте за няколко минути. Нанесете маската върху лицето и шията. Оставете да действа 20 минути и отмийте с топла вода. Нанесете хидратант.

Ягодова маска
Тази маска е чудесна за дехидратирана, уморена и загубила блясъка си кожа. Тя подхранва и заздравява капилярите.

*Ягоди
*Сода за хляб
*Тензух

Сложете вода да кипне и я охладете. Добавете една лъжица сода за хляб. В тази смес намокрете парче тензух и го залепете върху лицето си. Върху него нанесете смачкани ягоди. Оставете да действа 15 минути и отмийте. Правете това всеки ден в продължение на седмица, след това два пъти в седмица, докато видите промяна в кожата си.

Бананова маска
Тази маска подхранва много добре и можете да я правите сутрин преди излизане.

Тя е набавя на кожата важни витамини като я енергизира за целия ден.

*½ банан
*Зехтин
*Лимонов сок
*Цитрусов плод по избор

Смачкайте банана и добавете зехтина, добавете няколко капки лимонов сок (прясно изцеден) и смачкан цитрус (лимон, портокал, грейпфрут). Нанесете върху лицето и шията и оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете и хидратирайте.

Маска с извара
Маската с извара има подхранващ ефект и отстранява мъртвите клетки. Богата е на калций и селен, които се грижат за младостта на кожата.

*1 лъжица извара
*1 лъжица сметана
*2 лъжици стрити бадеми (или 1 лъжица елда)

Нанесете за 20 минути, масажирайте лицето си минута или две и отмийте с хладка вода. Хидратирайте. Използвайте два пъти седмично за най-добър ефект.