Хитрини при готвене за по-вкусни ястия

1
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

 

Ще ви запознаем с някои хитрини при готвене, които ще ви помогнат храната не само да е вкусна, но и примамваща на външен вид. Днес ще започнем нашия наръчник за добрите домакини, като ви споделим малко хитрини, които ще са ви много полезни.

Сигурно, много от вас обичат да си хапват карфиол, но ако той се свари неправилно, тогава губи от красивия си вид, а такава храна никой не обича да си похапва. За да не се получава това, добавете захар във водата, когато кипне.

Друг често срещан проблем е това е, че при пържене на месо то се получава много твърдо. За да го избегнете изчакайте мазнината да се нагорещи достатъчно и ползвате тиган с дебело дъно. Така то бързо ще се запечата, тоест сокът няма да изтече от него и ще остане крехко и сочно.

При печене на месо във фурна, може да имате същия проблем.  За да не се получава това, го поливайте само с гореща вода. Ако тя е студена, тогава то винаги ще бъде твърдо и неапетитно.

Всеки обича да си похапва вкусна яхния от боб и месце към него. Често се случва след това да имаме силни болки в корема или така наречените газове. За да го избегнем е хубаво да накиснем боба в студена вода за 8-10 часа преди готвене и да добавим при варенето му е една супена лъжица сода бикарбонат.

Улеснете си готвенето, спазвайки нашите малки съвети и хитрини. Така безспорно ще се проявите като отлична домакиня, като всеки път приготвяте вкусни ястия за вашето семейство, от които те да си оближат пръстите.

Хитрини при готвене за по-вкусни ястия 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Коментирай

Коментари