Канела срещу висока кръвна захар

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Според изследователи 6 грама канела дневно намаляват стойностите на кръвна захар, триглицериди, лошия LDL и общия холестерол при диабетно болни, с което се ограничават рисковете от влошаване на сърдечносъдовото здраве при тях, пише Puls.bg. Други изследвания намират, че канелата възпрепятства рязкото покачване на кръвна захар след хранене и лошите ефекти върху организма при консумация на богати на мазнини продукти.

Според данни на Американския институт по здравеопазване съединение в един от видовете канела, известен като Китайска канела – цинамалдехид показва подпомагащ основната терапия ефект при бактериални и гъбични инфекции. Канелата помага при мускулни спазми, повръщане, диария, метеоризъм, простудни заболявания, загуба на апетит и еректилна дисфункция.

Въпреки богатото си портфолио на ползи, употребата на канела има и своите негативни въздействия. При непоносимост на организма към нея, има голяма вероятност от увреждане на черния дроб след консумацията й, ето защо тези хора, както и при проблеми с този орган, следва да се избягва консумацията й. Трябва да се избягва и комбинацията от употреба на канела и лекарства, които натоварват черния дроб, в това число влиза и парацетамолът. Желателно е да се уточни приемлив ли е приема й при наличие на диабет с лекуващия специалист.