Можеш да избягаш от България, но от българските боклуци – Не!

15
Добави коментар
yurix
yurix

 

Сигурно знаете колко красиви са плажовете в Гърция. Колко мек е пясъка и колко синя и бистра е водата, и колко е добро обслужването, и колко са красиви жените… Е, дори и да не знаете можете да прочетете това във всеки един сайт на туристическите агенции в България, предлагащи почивки и екскурзии в красивата ни южна съседка. Или пък да отидете и да се уверите сами. Все пак най-близките плажове се намират на по-малко от 350 км от София. Има само едно нещо, което загрозява приказния идеал за морски пейзаж и за жалост това е именно българщината ! 

Преди броени дни няколко приятели се върнаха от кратката си разходка до плажа. Просто ей така,  искали да избягат от сивотата, мизерията и лошите погледи в столицата и да се порадват на последните топли слънчеви лъчи за годината. Родната Варна и родното крайбрежие, обаче им се сторило малко далечко, за това решили да вземат палатката си и да прекарат един от последните топли уикенди не у нас, а в Гърция.

Мисля, че е излишно да обяснявам колко близо до София се намират гръцките плажове и колко българи се изсипват там ежегодно. Въпросът е какво тези българи оставят след себе си при посещението си в южните страни. Хмммм.. . може би част от себе си…

Следващите снимки са направени от моите приятели на плажа, отбелязан на картата по-горе.

Красиво е нали… 

Успели да избягат и от българщината у нас с надеждата да си починат, приятелите ми попадат на българщината в цялата си прелест, именно там, на плажа в Гърция…

Не знам, понякога думите не стигат.. ами просто така стойш и гледаш, и се чудиш,… и те е яд, че не можеш да избягаш и да се скриеш, защото знаеш, че колкото и граници да минеш тя винаги ще те намери и ще те накара да се срамуваш. Да, точно тя – добрата стара Българщина !!!

Благодаря на Аля, Тишо и Андрей за снимките

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Категории: Дестинации, Европа |
Етикети: Гърция, На Плаж |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.