Как да изкараме пари с онлайн бизнес?

12
Добави коментар
slavchev
slavchev

Готови ли сте за собствен интернет бизнес?

В днешно време все повече хора са недоволни от работата, която вършат и най-вече от заплащането и отношението на шефовете. В този ред на мисли, много от по-амбициозните хора искат да започнат свой собствен бизнес, но както добре знаем, това не е толкова лека задача.

За добро или зло обаче, вече имаме интернет, който ни дава огромен потенциал и на практика неограничени възможности, като онлайн бизнеса става много апетитна хапка, както за българите, така и за хората от целия свят.

Не си мислете обаче, че и това е толкова лесно, колкото изглежда. За да реализирате някой успешен проект, трябва на първо време да отделите финанси, с които да изградите екип, защото едва ли ще можете да се справите с всичко – изграждане на сайт, пълнене със съдържание, популяризиране в социалните мрежи, оптимизиране за търсещите машини, реклами и още подобни неща, които на пръв поглед изглеждат лесни, но изискват доста усилия и време.

Разбира се, можете да подберете екип, с когото да делите приходите и да не им плащате, но отново трябва да подберете точните хора, на които можете да имате доверие и с които да се разбирате. Другият важен аспект, в стартирането на онлайн бизнес е избирането на ниша.

За съжаление, в България интернет потребителите все още са на примитивно ниво и разчитат предимно на социалните мрежи за информиране, така че с каквото и да се захванете, не трябва да подценявате силата на Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Plus и други подобни.

Избора на ниша също е много труден, тъй като пазара буквално е пренаситен и създаването на нещо ново, уникално, креативно, впечатляващо и въздействащо е доста трудна задача. Естествено, това не трябва да ви отчайва, тъй като всеки проект може да се окаже успешен, стига да имате нужните умения, търпение и амбиции.

Вариантите са да създаде някакъв вид новинарски или забавен сайт, сайт за обяви, за игри, да направите онлайн магазин, платформа за видеосподеляне, а защо не и социална мрежа. Трябва и да бъдете подготвени, че най-вероятно резултатите няма да дойдат веднага и ще трябва да изчакате няколко месеца, така че е много важно да не се отказвате още в началото.

Разбира се, има и други варианти, като примерите са стотици, та дори и хиляди, което означава, че трябва да се борите със зъби и нокти, за да пробиете във виртуалното пространство. Другият вариант, ако не искате да се занимавате със сайтове е да се специализирате в дадена област, като програмиране, изграждане на уеб дизайн, копирайтинг, преводи и други. Можете например да се опитате да напишете електронна книга и след това да я продадете или пък да измислите нещо ново, което все още не се е наложило на пазара.

С каквото и да се захванете, бъдете подготвени, проучвайте нещата и не чакайте само на късмета, а вземете всичко във ваши ръце.

Спонсорирани връзки: