Проектор за домашно кино

1
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

Проектор за домашно кино

Вече всички знаем какво представляват проекторите, особено тези в кината, но днес вече можете да имате и собствен проектор в дома си и да се насладите на наистина качествена гледка на любимите си филми или игри. Тук ще ви разкажем малко повече за проекторите и видовете, които се предлагат на пазара в момента.
На първо място трябва да знаете, че днес най-предпочитани са два вида проектори – 3LCD и DLP, те са направени по най-добрите технологии и ще задоволят напълно очакванията ви. Въпреки това трябва да знаете с какво е необходимо да се съобразите при покупката на това „кино“.

3LCD проекторът предава постоянно трите основни цвята и така картината, която гледате върху големия екран е наситена и ярка. Това е и основното предимство на този вид технология пред втория модел. Определено няма как да не забележите, че първия модел има доста широк цветен диапазон и картината е много по-реална и жива.
При DLP проекторите има една ограничената градация на тъмни отенъци и така картината не може да се възпроизведе толкова детайлно. На практика изображението е на точици и не е като живо. Това е основният недостатък на DLP проекторите.
Трябва да обърнете внимание и на формата на изображението, като имаме предвид съотношението на хоризонтал и вертикал. Тук най-удачен е формата 16:9, защото най-лесно се възприема от окото и е най-естествения за гледане на филми.
Контрастът също не е за пренебрегване и на практика е един от най-важните параметри на проекторите за домашно ползване. Добре е да знаете, че колкото е по-голям контраста, толкова повече ще бъде детайлен образа на проектираното изображение. Тук не трябва да забравяме да ви дадем съвет да се поинтересувате от живота на лампата на проектора, а ако гледате доста филми, то няма как да не ви вълнува тази подробност, защото цената на една лампа е доста солена.

Други продукти:

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]