Какви сте според датата си на раждане?

1
Добави коментар
zlatev
zlatev

Според астрологията, положението на Земята, Луната и Звездите в датата, на която сме родени показва каква е личността ни. Проучване на унивирситета Земелвайс в Будапеща доказва, че можем да разберем какви сме според сезона на раждането ни. Резултатите са изложени на 19-я конгрес в Берлин. Не приемайте това като шанс да си купите карти таро и да отидете на врачка. Няма реална връзка между сезона на раждане и характера. За сега не може да се каже нищо повече по този въпрос, изследва се дали има генетични маркери, които са свързани със сезона на раждане и настроението.

Сезонно афективното разстройство е нещо, което се случва на доста хора през зимата. Това се дължи на скъсяването на светлата част от денонощието. Не е известно какво точно влияние оказва липсата на дневна светлина върху мозъка ни, знам само че това може да намали нивата на серотонина или да прекъсне циркадните ритми. Възможно е тези фактори да са подобни на влиянието над плода, когато една жена е бременна. Биохимични изследвания са доказали, че сезона в който сме родени оказва влияние върху някои моноамин невротрансмитери, като допамин и серотонин. Това ни кара да мислим, че сезонът на раждане може да има по-дълготраен ефект върху нас. Съпоставени са над 400 обекта и сезоните им на раждане. Всъщност изглежда, че времето на раждане може да увеличи или намали шансовете за промени в настроението на даден човек. Разпитани са няколко унгарски колежани, относно техния темперамент. Има няколко статистически значими тенденци, които са се проявили.

Родените през пролетта са по-склонни към хипер-ритмичен темперамент. Те също така са изключително позитивни хора. Бебетата родени през лятото притежават същият характер, но са силно циклотимично настроени. Въпреки, че именно те са склонни да бъдат изключително позитивни, често са склонни да променят настроението си. Това е вярно в сравнение с бебетата родени през зимата. Рожденниците през есента могат да се възпрат от депресивното си поведение, в сравнение с хората родени през зимата. Хората родени през зимата са най-малко раздразнителни от всички останали.

Разбира се това е различно за всеки един от нас. Тъй като хората, които ходят на училище в Унгария са драстично различни от тези близо до екватора.

Tweet

Pin It