8 идеи за прически под шапката

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Шапката е задължителен аксесоар за студените дни. Често пъти обаче тя застава на пътя на стилната прическа. Вижте няколко идеи за прически под шапката.

8 идеи за прически под шапката

Няма нищо по-лесно и ефектно от изправената коса. Тази прическа стои по-ефектно на по-дълги коси. Лесно се съчетава с всеки вид шапка, но особено много отива на шапките с периферия. С тази семпла прическа можете да добавите чифт по-смели обеци, за да поставите акцент. 

Прически есен/зима 2014-15 >>>

Ако сте в слънчево настроение, въпреки студа навън, заложете на къдрици. Колкото по-небрежни, толкова по-добре. Топирайте косата в корените, но съвсем леко, за повече обем. Така дори когато свалите шапката, ще имате ефектна прическа.

10 трика за обемна коса >>>

Важно: Шапката може леко да сплеска косата ви, особено около корените. За да избегнете подобен проблем, оправете косата си с пръсти след свалянето на шапката

Плитката е лесен вариант както за влажно време, така за под шапката. Изберете малко по-разчупен вариант на класическата плитка – плитка настрани. Тази прическа е подходяща за работа и за вечер с приятели. Най-голямото и предимство е, че дори леко да се развали може лесно да се сплете наново или набързо да се коригира с помощта на фиби.

Когато си правим плитка – практични съвети >>>

Венецът от плитки изисква майсторство, ако го правите у дома. Предимството на тази прическа е, че прибира под шапката цялата коса, а ако плитките са малко по-стегнати и с достатъчно стилизиращ продукт, могат да се задържат няколко дни.

Венецът от плитки е много стилен и винаги привлича вниманието, затова бъдете по-пестеливи откъм вече обеците

За по-небрежна визия, сплетете косата на две плитки. Двете плитки са подходящи както за дълга, така и за по-къса коса. Добавете към тях цветни ластици, които се комбинират с облеклото ви и  сте готови. Двете плитки подхождат много на дами с бретон.

Небрежният стил в косите гостува вече няколко сезона. Затова ще сте напълно в крачка с тенденциите, ако изберете такава прическа. Лесен вариант за прическа под шапката е небрежният кок. Просто съберете косата или на върха на главата, или ниско долу и омотайте с ластик. Разрошете леко косата и ще постигнете желания небрежен ефект.

За по-интересна и весела прическа, приберете косата в кок настрани

Ниската конска опашка е прическа, която се прави буквално за секунди. Подходяща е по-скоро за небрежна визия и не толкова за по-официални поводи. Ниската конска опашка е идеален вариант за прическа под шапката.

Подходяща прическа под шапката е полуприбраната коса. Съберете косата от едната страна и я закрепете с фиби. Косата от другата половина оставете свободна. Тази прическа е по-подходяща за по-тънки коси. При къдравите и обемни коси подобно прибиране става малко по-трудно и изисква доста стилизиращи продукти.

02.12.2014/ Радослава Михайлова