12 деца са пострадали при пътни инциденти в Стара Загора от началото на годината

1
Добави коментар

В цялата страна днес в 12.00 часа беше почетена паметта на децата, станали жертва на пътни инциденти. Патрулни автомобили бяха разположени в района на детски учебни заведения, близо до възлови кръстовища, като със светлинна и звукова сигнализация и с едноминутно мълчание, бе почетена паметта на жертвите в пътните инциденти. Служителите бяха извън автомобилите си с шапка в ръка.

Седмица за безопасност на пътя се провежда от 4 до 10 май. Глобалната инициатива, организирана от ООН, е под надслов “Спаси живота на децата!”.

През миналата година при пътно-транспортни произшествия у нас са загинали три деца и са ранени 35. Само от началото на тази година пострадалите са шест. Най-опасни остават районите около учебните заведения. В Стара Загора от началото на годината при пътни инциденти са пострадали 12 деца, съобщи инспектор Желязко Желязков от сектор „Пътна полиция“. От началото на годината в област Стара Загора са станали 298 катастрофи, при 289 за първите четири месеца на миналата година. Данните бяха изнесени по време на демонстрация за безопасност на движението в центъра на Стара Загора днес. На площада пред общината беше показано нагледно как се спасяват пътници от катастрофирал автомобил. Инициативата е на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Стара Загора.

bnr.bg/starazagora