Пуснаха на свобода автокрадеца, вбесил Борисов

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: forumnews.bg

 Автокрадецът Ярослав Димитров – Яро, чиито подвизи бяха споменати и на правителствено заседание, вече е на свобода.

 

Софийски градски съд пусна 32-годишния мъж, след като прецени, че няма доказателства, че той е извършил записаната с охранителна камера и излъчена по bTV нагла кражба на скъпа кола в столицата.

 

Припомняме, кадрите предизвикаха скандал, а премиерът Бойко Борисов и силовият министър Румяна Бъчварова обявиха, че Яро е бил под домашен арест в момента на извършване на престъплението. По-късно стана ясно, че мярката на търсения и от чуждото правосъдие мъж е изтекла.

 

Днес в съда не бяха представени други доказателства за вината на автокрадеца, освен показанията на петима полицаи, които твърдят, че са познали на кадрите именно него. От двете експертизи на записа, едната от столичната полиция, другата от МВР, става ясно, че той е с много лошо качество и не може да се твърди категорично кое е действащото лице.

 

Ярослав Димитров има три европейски заповеди за арест – две в Италия и една в Словения, където има и 10 месечна присъда. Той не може да я излежи, защото присъдата не е пристигнала в България. Димитров има и три висящи дела, като едното е за гонка с полицейски автомобили.

 

Тази позиция възприеха и магистратите, които освободиха Димитров. Адвокатът му отказа коментар.