Предимства на фабрично финишираният паркет

1
Добави коментар
psviat
psviat

Довършителните процедури, като лакиране и омасляване на паркета се прилагат върху дървото с цел защита от петна, оцветявания и проникване на влага. Често тези манипулации, се правят след като паркета бъде монтиран. В някои случаи обаче производителите нанасят довършителните процедури върху паркета, преди неговото доставяне. Този тип паркети се наричат – финиширани.

Вижте кои са предимствата на фабрично финишираният паркет.

Устойчивост
Във фабриката, чрез механични процеси, се нанасят много по-силни препарати върху дървото, нещо което е невъзможно да се извърши от монтажисти в домашни условия. Докато монтажистите дават гаранция от 3-5 години за финалното покритие, то фабрично нанесените често имат гаранция от 5-25 години.

Монтаж
Много по-бързо и лесно е да се монтира финиширан паркет, отколкото класически – при който цикленето или омасляването се извършват след неговото поставяне на пода. Цикленето е процедура, която освен бъркотията изпълва стаята със ситен дървесен прах, който след това трябва да бъде добре почистен. При нанасяне на финалното покритие, може да се появи остатъчна миризма, която да отнеме часове дори и дни докато изчезне. За разлика от класическите паркети, фабрично лакираните или омаслени паркети могат да бъдат използвани веднага след монтажа.

Лесна поддръжка
Тъй като фабрично нанесените лакове и масла запечатват повърхността на паркета по-добре, това прави и поддръжката на тази настилка по-лесна, както и по-устойчива на петна, влага и други оцветявания. В допълнение фактът че този паркет е по-издръжлив, означава че няма да ви се налага да минавате през бъркотията, загубата на време и разходите по обновяване на настилката няколко години по-късно.

Най-доброто от двата свята
С фабрично финиширания паркет вие получавате всички предимства от механично нанесените запечатващи повърхността слоеве, с изгледа, красотата и усещането за естествено дърво. В същото време , вие винаги имате възможността да изциклите паркета, за да се разкрие още веднъж, естествената текстура на дървото. След това може да направите финиша с лакиране или омасляване.