Стъпки за възстановяване на доверието след изневяра

16
440
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Доверието не е нещо, което просто връчвате на някого. Доверието е допълващ “продукт” на поддържането такъв вид на тясна връзка и истинско познаване на другия, което идва от наличието на честност и отговорност към другия. Изграждането наново на разрушено от изневяра доверие отнема много време и работа, повечето, от която се пада на човека, който е имал афера. Честният партньор не може да направи кой знае колко за възстановяване на доверието във връзката. То е било разрушено от този, който е имал връзка с друг човек и може да се възстанови само с реални действия от него. Доверието е много важен, ключов проблем за всеки, изживял изневярата на партньора си. Какви са “реалните действия”, за които говоря? По-долу давам списък на някои от стъпките, които се вземат от лицето, което е имало романтична връзка с цел постепенно да се възстанови доверието във връзката, което е било унищожено от него. Някои специфични препоръки към изневерилия, ако иска да възстанови доверието към себе си:

1. Не очаквайте вашия партньор да ви вярва отново дълго време.

Може за кратко нараненият от вас партньор да поиска да ви вярва отново. Но доверието не може да се даде, да се връчи. Доверието трябва да се заслужи. То трябва да дойде като част от желанието ви да направите всичко възможно да спечелите обратно доверието им. Комплиментите и обещанията са добра начална отправна точка, но вашите действия са тези, които ще свършат работата. Тук важи правилото: „Действията говорят повече от думите.“

Личен опит: Веднага след като разбрах за изневярата на приятелката ми, аз загубих доверие в думите й. Тя се опита да направи нещо – винаги ми казваше къде и е кого излиза, кога ще се върне и т.н. Тези й действия започнаха отново да ми дават поне минимална отправна точка, за да поискам да й повярвам наново. А аз исках да й повярвам, свикнал съм да вярвам на хората.

Вижте повече в сайта на Детективска агенция Инкогнито!