Как да вържем вратовръзка?

5
1910
Добави коментар
GrigorB
GrigorB

„Добре завързаната вратовръзка е първата сериозна стъпка в живота“ – Оскар Уайлд

Въпреки, че центърът на вниманието в моден план по принцип е булката, младоженецът трябва да бъде красиво допълнение към нея и да допълва официалната визия за сватбения ден. Тук споделяме най-удачният начин за връзване на вратовръзка, с който да сте сигурни, че всеки един детайл от визията на младоженците ще бъде безупречна.

Вратовръзката като аксесоар е разпространена в Европа около 1660г. от хърватите, които посещават Париж. Луи XIV изключително много харесва кърпите, които хърватските офицери носели около врата си и въвежда тази мода, който бързо достига и до Англия. През 19 в. вратовръзката вече е задължителен моден аксесоар в цяла Европа.

До 1930г. е съществувал само един официален възел, докато сега съществуват многобройни варианти, най-известните, от които са:

Four-in-hand knotThe Pratt knotHalf-Windsor knotWindsor Knot

Тук ще обясним стъпка по стъпка класическият възел за вратовръзка – Windsor knot.

 

Сложете вратовръзката около врата си, така че широката част на вратовръзката да бъде от лявата ви страна.По принцип, шевът на вратовръзката трябва да се намира на гръбнака или дясното рамо. Ако пропорциите на вратовръзката след като сте готови с възеа не са правилни, най-вероятно тънката част на вратовръзката е била твърде далече.Хванете тънката част на вратовръзката под широката част, така че те да се пресичат при второто копче на ризата от горе на долу. Тънката част на вратовръзката трябва да виси свободно надолу по време на целия процес.Сложете широката част на вратовръзката под тънката и я издърпайте до свободното място между врата и вратовръзката. Продължете движението, така че вратовръзката да излезе през отвора със задната част сочеща напред.Сега дръжте тънката част на вратовръзката с лявата ръка, а с дясната прехвърлете широката част под тънката, така че широката част да е отдясно.Издърпайте широката част нагоре, между врата и вратовръзката.Издърпайте вратовръзката надолу под „моста“, който сте оформили при правенето на възела.Затегнете внимателно.

Можете да намерите още много различни възли за вратовръзка в интернет – от блог постове до клипове, които нагледно показват процеса.

Разгледайте различни вратовръзки подходящи за сватбения ден в онлайн магазина за мъжки аксесоари Trendhim.

 

Как да вържем вратовръзка?

5 (100%) 1 vote