Семена на диск див керевиз (кервиз, азмацуг, целина) – силен ароматен и лесно отглеждане в саксия

5
442
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: Шест броя дискове (диаметър на диска 10 см) със семена на див керевиз (листна целина) в пакет .
Норма за сеитба: –
Реколта: –
Период на сеитба: През март и април на открити пространства, в домашни условия през цялата година.
Период на разсаждане: Не се разсажда. Засейте директно на постоянно място.
Схема на отглеждане: За съдове до 15 сантиметра в диаметър – един брой диск, за по-големи до 48 сантиметра – до три диска.
Вегетация: 125 – 130 дни.
Характеристики на плода: Листенцата и стъкчетата са използваеми в различни ястия. Много силен прияен аромат и наситен зелен цвят.

Онлайн магазин Semenata.Shop представя следващото растение като част от богатия каталог, предлагащ страхотен асортимент от семенца на вкусни подправки. Става въпрос за семена на диск от див керевиз (листна дива целина, кервиз, кервел), абсолютно ароматно и изключително използвано растение в кулинарията. Под формата на дискове, семето на целината се засява удобно и бързо. Подобен вариант е търсен и популярен при избора Ви за отглеждане на подправката и в домашни условия.

Ако сте начинаещи в сеитбата на подобни растения, изберете този вид на отглеждане. Няма да се занимавате с прецизното подбиране количеството семенца. Нито пък ще има нужда да преценявате как точно да бъдат поставени семенцата, а именно на какви разстояния например. Позлата в случая от това новаторско предложение е предварително застопорените на равни разстояния семена, което ще отмени по-голямата част от вашата работа при сеене.

Това, което се изисква от ваша страна е просто да сложите диска в подбрани предварително саксии или контейнери за цветя / разсади и да закриете леко с рохкава пръст разтворимия диск. Само леко може да притиснете с ръка. Важна част от засяването естествено си остава поливането, полейте след поставяне в почвата.

Както споменахме дисковете са водоразтворими така, че след известно време те ще се разтворят в почвата като останалото всъщност ще са покълналите нови млади растения. Тях, ако имате желание, може да посадите в дворното си място, определено за целта.

Като говорим за самото билково растение, целината е популярна подправка, особено ползвана в салатите и супите. Полезните и качества са най-силни разбира се, когато се консумира прясна. Много добър имуностимулант е например смесването й с магданоз. Ако нарежете на дребно целина и магданоз, ще получите една мощна салата, пълна с витамини.

Височината, която достига при растеж, е към 40 сантиметра, удобна за гледане в къщи, в сандъчета например.

Листенцата на подправката са обагрени в тъмнозелено, стръковете пък са конусовидни. Цъфтежът се наблюдава юли месец и август, като цветчетата тогава са зелени.

Спокойно може да си сеете семето в дворното място, а не само в къщи.

За целта се съобразете с времето за сеене, на открити пространства сейте през месеците март и април. За домашни условия сте свободни да сеете, когато пожелаете, т.е. през цялата година.

Свежи листенца може да берете вече през юни до октомври месец.

Поръчването на дисковете става много лесно през нашата онлайн платформа Semenata.Shop.