Семена на черни тиквички Диамант F1 – наситен аромат и приятен вкус

1
425
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 12 – 16 бр. семена на черни тиквички Диамант F1 има в опаковка).
Норма за сеитба: От 240 до 450 грама на декар.
Реколта: –
Период на сеитба: От 20 – 30 април.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: Гнездово, в богата почва, оставя се едно до две растения в гнездото, след поникване на 3 или 4 същински листенца.
Вегетация: От 45 до 50 дена.
Характеристики на плода: Плодовете са с големина от 20 – 21 сантиметра, на цвят са тъмно-зелени.

Semenata.Shop прибави към богатия си зеленчуков каталог семена на черни тиквички Диамант Ф1. Както всички семенца в каталога на Semenata.Shop, семето на Диамант Ф1 също е висококачествено, което неминуемо ще доведе до високи реколти. Хибридния сорт Диамант Ф1 се слави с високата си добивност. Плодовете, които получавате, се обагрят в тъмно-зелени цветове. Бихте могли да отгледате въпросните тиквички в открити места, в закрити пространства също. 

Растенията, образуващи се при израстване на семенцата, представляват храстовидна структура, компактна и изключително даваща плодове. Сортът се характеризира с тиквички с тъмен зелен цвят, големината на които е към 21 сантиметра. 

Вътрешната част на тъмните тиквички е с месеста структура, която не съдържа голямо количество вода. Характерно за тиквичките е тяхната крехкост и апетитен, приятен вкус.

Тиквичките бихте могли да хапвате в различни варианти. Можете и да ползвате зеленчуците консервирайки ги. Замразяването също е добър и подходящ вариант за  Диамант Ф1.

Вегетационният период продължава  – 45 – 50 дена.

Тъмно-зелените тиквички бихте могли да ползвате в разни ястия като супите, яхниите, гювечите и много други. В постни ястия един от търсените зеленчуци е именно тиквичката. И тъй като, съдържанието на вода не е в голямо количество, бихте могли да ползвате тиквичките в мусака, заедно с картофи или само като техен заместник.

Може да ползвате тиквичките като зеленчук на пара, печени, пържени, а бихте могли и да ги консервирате.

Замразяването също е вариант за по-дълго съхранение и ползване в студените дни. Бихте могли да надребните на кубченца и да сложите във фризера. Подходящ начин за замразяване е и като първо направите пържени тиквички, разделите в няколко пликчета или кутии и след това сложите във фризер. Това е успешен начин да имате готова гозба за зимните месеци.

Тиквичките бихте могли да направите на консерви. Може да затваряте самостоятелно, а може и да съчетаете с други зеленчукови продукти. И в двата случая ще получите страхотна зимнина.

Ако сте решили да гледате тъмно-зелените тиквички, можем да ви насочим с няколко съвета.

Като начало, за засяване на 1 декар земна площ, подгответе от 250 до 450 грама семенца.

Засяването на семето извършете от – 20 до – 30 април. Семенцата се поставят в гнезда, като изпробваната схема за целта е – 90/50 сантиметра.

Обирайте зеленчуковите плодове, достигайки големина от 20 сантиметра. Тази големина е идеална и подсказва, че тиквичките са най-крехки и вкусни.

Почвата, където засявате изберете богата на вещества. Наторяването също е важно, избирайте подходяща тор за зеленчуци.