Семена на тиква Хавана F1 (Havana F1) – гладка мини цигулка с компактни размери, много ранен сорт

2
406
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на гладка цигулка мини Хавана F1 се съдържат в една оригинална опаковка от семена на Енза Заден.
Норма за сеитба: При цигулката Хавана F1 (Havana F1) се нуждаете от около 650 до 1700 броя професионални семенца на един декар обработваема земеделска земя. Нормата за този сорт гладки цигулки е около 900 растения на един декар.
Реколта: –
Период на сеитба: Периодът на сеитба е краят на април. Важно е, когато засявате професионалните семена на тиквата цигулка гладка Хавана F1 (Havana F1), температурата на почвата на 10 см дълбочина да е около 14 градуса и да избегнете късните пролетни слани. По този начин Вашата виола ще поникне след като е минала опасността от тяхното падане. 
Период на разсаждане: – 
Схема на отглеждане: Когато започнете да отглеждате мини цигулката гладка Хавана F1 (Havana F1) трябва да създадете гнезда. Трябва да ги накопаете с размери около 40-50 см, като може да направите прекопаването с помощта на мотичка. Гнездото е хубаво да се издигне от едната страна на повърхността на почвата и лицето му да гледа посока юг, за да бъде огрявано по-добре от слънцето. След това може да хвърлите по 1-2 лопати оборски тор (задължително добре углнил), за да задържите влагата в почвата и да поддържате повърхността винаги рохкава. Като последна стъпка, засейте по 5-6 семена във форма на кръг във всяко гнездо на дълбочина от 3-4 см. И накрая, за да поникнат Вашите тиквички по-бързо, може да практикувате рътене на семената.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Хавана F1 (Havana F1) е холандски сорт тиква. Тип мини цигулка, която е ранноплодна. Външно е светло кафява, а вътрешно притежава жълтооранжев цвят с лек орехов нюанс. Мини цигулката е с малка семенна кухина. Теглото на един плод е около 1,2 кг, като можем да кажем, че една тиква е равна на една порция. Това качество се цени високо от всички търговци в супермаркети и големи търговски вериги поради това, че мини виолата се пласира лесно. Тази малка гладка цигулка има много добри устойчивости към болести и отлична съхраняемост до следващия сезон. Притежава отличен вкус и приятен аромат.

Представяме Ви професионалните семена на мини тиква цигулка Хавана F1 (Havana F1), предоставена ни от холандската фирма Енза Заден. Сравнително по-ранен сорт от стандартните сортове цигулки.  

Плодовете на тиква Хавана F1 са лекички, като теглото им достига до 1, 2 кг. Цветът на виолата мини е светло кафяв, като вътрешността й е жълтооранжева с апетитно лек орехов нюанс. Семенната кухина при този сорт е много мъничка, а колкото до вкуса, можем да го опишем като сладък и много богат. Определено ще си оближете пръстите.

Поради удобния си и компактен размер, тази тиква бива използвана и предпочитана от много търговски вериги. Можем дори да кажем, че при този сорт важи правилото една тиква – една порция. 

Както вече споменахме, Havana F1 е раннозрял сорт тиква. Освен това има много добро залагане на плодовете. Едно растение може да изхрани от 4 до 5 плода. 

Препоръчителната гъстота при този сорт е до 900 растения на един декар. 

Хавана F1 притежава изключителна съхраняемост – гарантирана свежест на тиквата до следващия сезон при правилно съхранение.

Освен това проявява важни устойчивост към болести и зарази, като Px (брашнеста мана), ZYMV (жълт мозаечен вирус по тиквите).