Шопов подписва с Ботев след баража – SportVox

1
131
Добави коментар
sheri
sheri

Атакуващият халф Васил Шопов ще подпише с Ботев Пловдив на 25 май (петък). Това ще се случи ден след баража на настоящия му тим Дунав Русе с Царско село, който е в четвъртък.

По ирония на съдбата двубоят е на стадиона на канарчетата в Коматево. Шопов ще остане там и на другия ден ще парафира. Срокът на контракта ще е 2 години. Двете страни се разбраха още през март. Наскоро Черно море се намеси в битката за играча, но той е обявил пред варненци, че е дал дума на Ботев и не смятал да се отмята. Киров призна преди време, че е искал Шопов още през зимната пауза.

Така бившият футболист на Литекс и Спартак Плевен ще е първото ново попълнение на Ботев Пловдив. Канарчетата продължават усилена работа по селекцията. След срещата с президента Ангел Палийски старши треньорът Николай Киров е получил определени параметри и вече работи по тях. До дни с Ботев се очаква да подпише централен защитник – българин, който е играл в чужбина. Засега името му се пази в тайна. Той е бил предлаган и на Славия, но засега белите са се отказали от него.

В същото време стана ясно, че ръководството на жълто-черните е поръчало нови екипи за следващия сезон. Те отново ще са на немската марка Ulhsport. Ще има и трети екип, чиито цвят ще остане изненада. Преди време той бе в небесносиньо и бяло. Канарчетата играеха в цвят бордо.