Ботев Пловдив свива бюджета – SportVox

1
102
Добави коментар
sheri
sheri

Ботев Пловдив ще намали бюджета за заплати през следващия сезон. Това стана ясно след дълго заседание на борда на директорите.

Шефовете бистриха финансовата политика на клуба, а освен това проведоха разговори с треньора на мъжете Николай Киров, както и с директора на школата Иван Цветанов.

С освобождаването от възнаграждението на напусналия Пламен Димов и предстоящата раздялата с Филип Филипов или Лазар Марин ще се финансират заплатите на сигурните нови попълнения Васил Шопов и Костадин Ничев.

Ботев вече се разбра с бразилеца Алваро Юлиано за разтрогване на контракта. Така и от него ще бъде освободена заплата в размер на 8000 лева.

Сега ръководните фактори трябва да намерят консенсус за бъдещето на Густаво Афонсо и Филипе Бризола. Те имат договори с клуба, но шефовете ще искат да се стигне до раздяла по взаимно съгласие – тоест, да не им бъде плащана неустойка.

Засега се очертава други нови играчи да бъдат взимани само при продажба. На този етап в клуба няма постъпила конкретна оферта. Предложение имаше за Тодор Неделев от Лудогорец, но халфът отказа да премине при разградчани.

В Ботев все повече надделява мнението, че през следващия сезон трябва да се разчита предимно на българи и собствени кадри. За рестрикциите вече намекна и треньорът Николай Киров, който заяви, че рестартирането на строителството на стадион „Христо Ботев“ ще е за сметка на първия тим и добавя, че свиването на бюджета за заплати може да достигне до 30%.