Мексико постави световния шампион на колене! – SportVox

1
140
Добави коментар
sheri
sheri

Световният шампион Германия започна с фалстарт защитата на титлата си, след като в първия си мач от Мондиал 2018 загуби с 0-1 от Мексико в двубой от група Ф, игран на стадион „Лужники“ в Москва.

Още в първата минута Лозано имаше шанс да вкара, но Боатенг го блокира. Само секунди по-късно Вернер получи възможност да стреля от малък ъгъл, но покрай страничната греда.

В 14-ата минута Морено засече с глава центриране от свободен удар, но топката се озова в ръцете на Нойер. „Ацтеките“ продължиха да бъдат по-опасният отбор и логично поведоха в 35-ата минута. След нова бърза атака Лозано получи топката от Чичарито, финтира защитник, след което разстреля Нойер от 7-8 метра.

Отговорът на Бундестима бе мигновен, но Тони Кроос нямаше късмет. Халфът на Реал Мадрид шутира от фаул, но вратарят Очоа изби кълбото в напречната греда.

Немците натикаха съперника си в наказателното му поле с началото на втората част. В 58-ата минута Месут Йозил шутира ниско от дъгата на пеналта, но Очоа спаси отново.

Последваха пропуски на Кимих и Вернер, както и на резервата Ройс. В 76-ата минута и Кроос шутира извън пеналта, но неточно.

В 88-ата минута ветеранът Марио Гомес можеше да изравни, след като получи страхотен пас от Кимих, но не уцели вратата от няколко метра. Секунди след това Юлиан Бранд шутира много мощно, но нацели дясната греда на Очоа.

В следващия кръг „ацтеките“ ще срещнат Южна Корея, докато немците ще спорят с Швеция. Срещите са на 23 юни.

Състави:

Германия (4-3-2-1): Нойер – Кимих, Хумелс, Боатенг, Платенхард (79 Гомес) – Кроос, Кедира (60 Ройс) – Мюлер, Йозил, Дракслер – Вернер (86 Бранд)

Мексико (4-2-3-1):  Очоа – Салседо, Аяла, Морено, Гаярдо – Гуардадо (74 Маркес), Ерера – Лаюн, Вела (58 Алварес), Лозано (66 Хименес) – Ернандес

Стадион: „Лужники“, Москва

Съдия: Алиреза Фагани (Иран)
Помощници: Мохамадреза Мансури (Иран) и Мохамед Абдула Хасан (ОАЕ)

Жълти картони: Мюлер, Хумелс (Германия); Морено, Ерера (Мексико)

Голмайстор: 0-1 Лозано 35