Доброволци превръщат обикновените платнени торби в произведение на изкуството

1
126
Добави коментар
Admin9
Admin9

Surfrider Bulgaria организира петото издание на THE TOTE, в името на по-чисти морета и океани. Тази година изложбата носи името THE TOTE IS BAG. Откриването й ще бъде днес, 28 ноември и ще продължи до 2 декември в културния център Bold в София.

THE TOTE е инициатива, организирана от българското представителство на неправителствената организация Surfrider Foundation Europe, чиято основна цел е да намали използването на найлонови торбички за еднократна употреба в ежедневието и ги замени със специално създадени памучни такива за многократно използване.

Художници, графити артисти и дизайнери  се обединяват в името на по-чиста природа и намаляване на замърсяването. Всеки един от доброволците, припознал мисията на Surfrider Foundation, превръща скучните еко торби от плат в произведение на изкуството чрез личния си стил и похват.
Дизайнът е специално създаден за да остане непроменен във времето.

Освен че могат да бъдат разгледани до 2 декември, специално създадените творби могат да бъдат закупени срещу символична цена. Събраните средства ще бъдат използвани за различни инициативи, които Surfrider Bulgaria организира, като почистване на плажове, образователни лекции и семинари.

Водени от желанието за намаляване на замърсяването на моретата и океаните и по-висока информираност по теми свързани с океанските проблеми Surfrider Foundation Europe поде кампанията „Глас за океана“, чрез която гражданите, независимо дали са студенти, експерти или любители на океана, могат да изразят своите виждания за защитата на океаните преди европейските избори, които ще се проведат през 2019 г.

До 14 януари 2019 г. всеки гражданин може да даде своя глас в допитването за чистота на водите. Попълването на анкетата отнема не повече от 10 минути, а получените отговори ще помогнат за разрешаването на сериозни екологични проблеми.

Създадената дигитална платформа, чрез която всеки може да изрази своята позиция, съдържа и важна информация за проблемите и заплахите, пред които са изправени океаните.

Всеки един глас е важен за решаването на проблема. Дай своя глас за океана.