Без пърхот през зимата – напълно възможно!

1
165
Добави коментар
borola
borola

Пърхотът през зимата е обичаен проблем, защото студеното време изсушава кожата не само на ръцете и цялото тяло, но и на скалпа. Така студеният въздух оказва влияние на кожата на главата, което е предпоставка за появата на пърхот. Допълнително отоплителните уреди допринасят за проблеми с кожата на главата, защото изсушават въздуха и така кожата на скалпа се дехидратира. Същевременно, за да се предпазим от студа през зимния сезон носим шапка, което също съдейства за появата на белите люспи върху скалпа. Затова е много важно да полагаме грижи за кожата на главата си, ако искаме да се радваме на красива и здрава коса без неприятните следи на пърхота.

Полезни съвети за здрав скалп и жизнена коса през зимата
Втривайте бадемово олио в скалпа си

Един час преди да изкъпете косата си, намажете скалпа с бадемово олио. Стремете се да го нанесете равномерно по целия скалп, като същевременно масажирате с пръстите на ръцете си. По този начин масажът ще спомогне за кръвообращението на скалпа. Така освен, че кожата на главата ви ще се хидратира, то и косата ви ще се сгъсти.

Изплакване на косата с билкови отвари

За блондинки – веднъж месечно изплаквайте косата си с отвара от лайка. Тази билка ще ви помогне в борбата с раздразнената и суха кожа на скалпа. Лайката придава златист отенък на косата, затова е подходяща за блондинки. За приготвянето на отварата е необходимо да кипнете четири пакетчета чай от лайка, оставете чаят да пусне полезните си вещества в продължение на 30 минути и след това облейте главата си. Не изплаквайте.

За брюнетки – препоръчваме да изплаквате косата си с отвара от коприва. Тя е чудесен помощник в борбата с пърхота. Същевременно придава обем и блясък на косата. Вълшебният еликсир се приготвя, като кипнете шепа листа от коприва в литър вода и добавите към нея една супена лъжица ябълков оцет. С прецедената запарка облейте главата си, не изплаквайте.

Пийте повече вода

Пийте вода, защото тя ще балансира изсушаването на скалпа и косъма и ще спомогне за хидратирането им.

Без пърхот през зимата с иновативен продукт за скалп и коса

ДжинДжира Цинк Пиритион/GinGira® Zinc Pyrithione от дермокозметичната серия ДжинДжира се справя ефективно с проблеми като пърхот, суха кожа на ръцете, лактите и петите. Активната съставка цинк пиритион има противогъбично действие, като унищожава гъбичките, които причиняват пърхот и регулира пролиферацията на кожните клетки. По този начин те не узряват преждевременно, не се лющят и не се отделят под формата на пърхот. Съдържащите се в ДжинДжира Цинк Пиритион хидратанти и емолиенти овлажняват, омекотяват и успокояват кожата. ДжинДжира Цинк Пиритион е уникален по рода си продукт, който се нанася лесно върху проблемните участъци без да цапа и омазнява кожата, защото емулсията е в удобна опаковка под формата на спрей. Така ДжинДжира Цинк Пиритион е изключително удобен за употреба в забързаното ежедневие. Впръсквате от разстояние, при необходимост може да втриете с леки масажни движения и спокойно да си отдъхнете, че проблемите със скалпа и сухата кожа ще останат в миналото.

Преглеждания:
7