Окасио-Кортез – бъдеща президентка на САЩ?

1
173
Добави коментар
stivi56
stivi56

Анализаторът Макс Кайзер започна да говори за новата звезда на Конгреса на САЩ, представителката на демократите на Куинс, Александра Окасио-Кортез. Според него, въпреки нейната видимост и добър обществен имидж, „тя ще навреди на демократите в предизборната надпревара през 2020 г., защото все още е твърде млада. Тя е само на 29 години, така че не може да се кандидатира за президент на САЩ до 2024 г.“, обясни той.

 

Макс обаче заяви, че „на изборите през 2020 г. Кортес ще бъде водеща фигура“, която със сигурност ще произнася встъпителната реч на конгреса на Демократическата партия през същата година“. Той също така смята, че „това ще даде началото на нейната кампания, тъй тя като има между 80% и 90% шанс да стане новият президент на САЩ през 2024 г.“

 

Но това ще включва спор със старите фигури като Хилари Клинтън. „Хилари не е напълно изчезнала от сцената, всъщност тя продължава да се среща с онези, които искат да се кандидатират за изборите през 2020 г. Подозирам, че тя е много ревнива и че не иска Кортес да изнася реч на конгреса на демократите“, добави той.

 

Макс интервюира Ранди Волър, бивш кмет на Питсбъро, Северна Каролина, и бивш президент на Демократическата партия на този щат. Връщайки се към новата роля, заемана от Окасио-Кортез, той каза, че „поне е представила някои идеи, един план“. В същото време той подчерта, че „важното са ценностите“. „Някои хора я маркират като социалист и затова я смятат за крайно лява, но демократичният социализъм е този, който заема властта в няколко европейски страни, които се справят много добре“, каза той.

 

„Най-сетне имаме млад човек, от поколението на милениума, решен да намали срама на властта“, продължи Волър. Той подчерта, че „има платформи като Instagram или Twitter, за да предаде посланието си на хората, които го слушат за първи път без филтъра на доминираща медия, чийто интерес е само разпространението на неолиберализма.“

 

Накрая той анализира, че въпреки че не може да бъде кандидат през 2020 г., „тя може да мобилизира голяма част от избирателите. Тя е жена от латино произход, която казва на властта всички видове неудобни истини в лицето и ако тя се появи като кандидат за да председателства страната или да помогне на друг кандидат, може да пожъне широк успех „, заключи той.