Качествен Цинк от Ready for Life

1
252
Добави коментар
brandomani
brandomani

По своята същност цинкът е вид метал. Този метал обаче е от огромно значение за запазването на отличното физическо и психическо състояние на човека във времето. Истината е, че организмът ни се нуждае ежедневно от цинк, за да може да изпълнява безпроблемно определени свои функции. По-надолу в текста ще разберете чрез кои храни и хранителни добавки е възможно да си набавяте необходимите количества цинк. Преди това обаче нека поговорим още малко за преимуществата и полезните свойства на цинка за човешкия организъм.

 

 

Цинк – преимущества и полезни свойства

 

Цинк за красиво тяло

Ползи от редовния прием на цинк могат да бъдат посочени в множество разнообразни аспекти. Започвайки от повишаването на имунитета и гарантирането на здравето на сърдечно – съдовата система, и стигайки до подобряването на издръжливостта по време на тренировки. В следващите редове ще получите информация за всяко едно от изброените полезни свойства на цинка:

 

Повишаване на имунитета – цинкът се използва за повишаване на имунитета и защитните сили на човешкия организъм. Различни изследвания показват, че редовното приемане на цинк спомага за предпазване от често срещани в ежедневието вируси и заболявания. Или казано с други думи, хората, в чиито организми се съдържат достатъчни количества цинк, е по-малко вероятно да страдат от настинки или грип. А когато все пак се появят подобни проблеми, те биват преодолявани по-бързо от обикновено. 
Укрепване на сърдечно – съдовата система – цинкът носи значителни ползи и за сърдечно – съдовата система на човека. Той спомага за нормализиране както на кръвното налягане, така и на нивата на холестерола в кръвта. Приемането на необходимите количества цинк определено ще има положителен ефект за вас от гледна точка запазване на сърдечно – съдовото здраве в дългосрочен план.
Подобряване обмяната на хранителните вещества – цинкът също така играе роля по отношение подобряването на цялостния обмен на хранителните вещества в организма. Той има пряко участие например в разграждането на въглехидратите, които спадат сред основните източници на енергия за нас. В този смисъл цинкът ви е нужен, за да поддържате нормалния си метаболизъм и наличието на достатъчни количества енергия в тялото.
Гарантиране на издръжливостта по време на тренировки – това свойство на цинка има пряка връзка със споменатото в предишния абзац освобождаване на енергия. Цинкът е сред веществата, които са способни да ви помогнат по време на интензивните и изтощителни тренировки във фитнеса. Приемът на цинк под формата на хранителни добавки ще подобри вашата издръжливост и ще ви даде допълнителни физически сили, които да забавят настъпването на състоянието на умора.   

 

 

Кои са богатите на цинк храни?

 

Цинк за здравословно тяло

След като сте наясно с полезните свойства на цинка, е време да разберете от кои храни можете да си го набавите. Ето някои от най-богатите на цинк храни:

 

меса –  независимо дали ще консумирате пилешко, телешко, свинско или друго месо, допълнителните количества цинк са гарантирани за организма ви. В допълнение, посредством редовното приемане на месо ще си набавите и други полезни вещества, като например протеини и желязо. 
морски дарове – полезни по отношение приемането на цинк са и различните морски дарове. Консумирането на омари, раци и други морски обитатели е отличен вариант за вас, когато става въпрос за реализиране на здравословен обяд или вечеря.
ядки – друга категория храни, които са сравнително богати на цинк и още полезни вещества. Определено ще ви бъде от полза да консумирате по около една шепа ядки на ден между определени два хранения. От една страна ядките са засищащи и намаляват прекомерния апетит, а от друга – са фактор за запазването на отличното ви здравословно състояние в дългосрочен план.
пълнозърнести храни – много трениращи избират да консумират на закуска пълнозърнести храни заради допълнителните количества енергия, които те носят на организма. Оказва се обаче, че това съвсем не е  тяхното единствено полезно свойство. Пълнозърнестите храни също така снабдяват човешкия организъм с необходимите количества цинк, които укрепват имунната система и подобряват цялостното здраве и кондиция.

 

 

Хранителните добавки с цинк от каталога на Ready for life

 

Хранителните добавки са изключително подходящо средство за повишаване на наличния цинк в организма и използване на всички негови полезни свойства. Ready for life ви предлага богата и разнообразна гама от хранителни добавки с високо съдържание на цинк. Освен че притежават максимално качество, въпросните хранителни добавки с цинк се предлагат на пазара на конкурентни и изгодни за вас цени. По-надолу в текста ще видите специалните ни предложения от категория „Цинк“.

 

Myprotein Zinc – продукт, който е част от каталога на популярната в цял свят марка за хранителни добавки Myprotein. Основно преимущество на този продукт с високо съдържание на цинк е, че се усвоява лесно от организма. Myprotein Zinc играе ключова роля в подсилването на имунната система и цялостното здраве на човека. На ден се приема по 1 таблетка от него.
Myprotein Zinc + Magnesium – тази комбинация е дори по-предпочитана от потребителите в сравнение с обикновения цинк. Тя увеличава още повече положителните ефекти, свързани с повишаване на имунитета и укрепване на човешкия организъм. Препоръчителната дневна доза от продукта Myprotein Zinc + Magnesium е 2 капсули.
Natrol Zinc – High Absorption – във формулата на Natrol Zinc – High Absorption е използвана патентована технология, която доставя на тялото уникална форма на цинк хелат. Форма, подобряваща качеството на усвояване и намаляваща до минимум риска от дразнене в стомаха. Този продукт с цинк спомага за подсилване на имунната система, ускоряване на клетъчния метаболизъм и поддържане здравето на репродуктивната система. В допълнение, той притежава уникален ананасов вкус, който ще задоволи напълно вашите сетива. На ден се приемат 2 таблетки по време на храненията, като съответните таблетки трябва да бъдат сдъвквани преди преглъщане.
Battery Nutrition Zinc –  Battery Nutrition Zinc е продукт с цинк, който нормализира функцията на имунната система и подпомага репродуктивността. В допълнение, той носи и още полезни свойства, сред които подобряване нивата на тестостерон, изглаждане на кожата и подпомагане деленето на клетките в човешкото тяло. От Battery Nutrition Zinc се приема по 1 капсула дневно заедно с храна.

 

 

Заложете на  Ready for life и си набавете качествени хранителни добавки с цинк на изгодни цени!

 

Цинк – преимущества и полезни свойства

Кои са богатите на цинк храни?

Хранителните добавки с цинк от каталога на Ready for life