Борислав Игнатов ще е кандидата за кмет на София от Демократична България

1
188
Добави коментар

Борислав Игнатов с червеното сако и синята риза ще е кандидат за кмет на „десните”.

Варненският архитект Борислав Игнатов се очаква да бъде номинацията на тройната коалиция „Демократична България” за кмет на София. По вътрешна информация кандидатурата му е обсъждана между „Да,България”, ДСБ и еколозите. Друг знак ,че Игнатов може да е техният избор са медийните изяви на варненеца. Той е много добре представен последните месеци в изданията от кръга „Капитал” на Прокопиев. Много често напоследък архитекта е канен и в БТВ. Камарата на архитектите е критик на ремонтите в София, но с явен политически уклон в синхрон с трите  партии, „десните”, „зелените“ и „розовите“ от „Да,България”.

Превръщане на една браншова професионална организация в политически играч е много лош знак за гилдията. Ако кандидатурата на Борислав Игнатов стане факт това означава, че управлението на Камара на архитектите е било подчинено на политически пристрастия и клиентелизъм.Че е имало подмяна на професионализма  на членовете на организацията с обслужване и прокарване интересите на политически и бизнес кръгове.

Същевременно от „Спаси  София” издигнаха кандидатурата на 30 годишният Борис Бонев за кмет. Ако и  инициативен комитет издигне Десислава Иванчева за кмет на София ще стане интересно .Разногласия има и при „зелените”. Една част от тях искат самостоятелно явяване, ,защото смятат, че са силно обезличени в коалицията „Демократична България”. Така ,че при псевдо десните и умнокрасивите ще е интересно през есента.