Стартира осмото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“

1
177
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

За осма поредна година Първа инвестиционна банка ще организира конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Неговата цел е да отличи успешните български компании и да докаже, че в България има фирми на световно ниво, популяризирайки успешните бизнес модели в страната.

Надпреварата цели да стимулира развитието на българското предприемачество и да мотивира фирмите в тяхната конкурентоспособност и иновативност, се казва в съобщението на банката.

Финалистите ще бъдат подбрани от жури на база показатели като стабилен растеж, възможност за справяне в конкурентна среда, потенциал за навлизане на нови пазари и прогресивни бизнес идеи. Част от  критериите са прилагането на успешни стратегии за развитие на фирмите и налагането на търговската марка. Задължително условие за участие е компаниите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.

В миналогодишното издание се включиха близо 300 фирми. Категориите, в които компаниите се състезават, са: „Микро и малка фирма“, „Средна и голяма фирма“ и „Най-успешна българка в бизнеса – награда за женско предприемачество“. Всяка година се присъжда и специална награда за „Фирма на публиката“, която се избира от хората чрез онлайн гласуване.

Компаниите, желаещи да участват в надпреварата, е необходимо да попълнят кратък електронен въпросник на сайта на конкурса. Заявки за участие ще се приемат до 28 октомври 2019 г.