Истината за рака

1
154
Добави коментар
teokostov
teokostov

Медицинското есе е на д-р Ваня Косева, педиатър и хомеопат.

Истината е, че ракът е сигнал, който нашето тяло дава – че не може повече по този начин, както досега! Ракът е последният сигнал…

Всички ние имаме ракови клетки в телата си, но нашата имунна система е отговорна за това да ги убива в момента, в който те се появят. Когато сме подложени на силен или постоянен стрес – се отделя хормонът кортизол, който има един лош ефект. Той потиска имунната система. Потиска същата тази имунна система, която е отговорна да не допуска образуването на ракови клетки. Ако имунната ни система не работи и имаме история на ракови заболявания в рода – рискът за нас става още по-голям.

Какво да направим?
Можем да променим начина си на живот, като намалим стреса – на работното място, във взаимотношенията, както и стреса, на който сами се подлагаме ежедневно – говоря за дивия перфекционизъм, че нещо не е както трябва, че не съм достатъчно добра, красива и т.н. Перфекционизмът поставя свръхизисквания към нашата хомеостаза и личност и ни държи постоянно под стрес. Неспособността да прощаваме, също ни блокира в стреса!

В психосоматичната медицина отдавна се знае, че раковоболният човек първоначално е бил само раковомислещ!  Няма се предвид, че е мислил непрекъснато за рак, а че в мисловните модели и поведението на такъв човек се откриват определени закономерности и тенденции. Вече посочих някои от тях:
1. склонност към перфекционизъм
2.  желание за ред
3.  повишен самоконтрол
4.  свръхконтрол упражняван към другите
5.  потискане на собствените емоции
6.  неспособност за прошка
7. непрекъснато зацикляне в минали неприятни случки

Раково мислещият човек е човек, който не умее да поставя граници, не умее да казва Не,, напротив – гледа да откликне и да удовлетвори всеки друг. Така раково мислещият човек поставя себе си на последно място в своя живот! Всички тези мисловни модели и модели на поведение са налични много години преди в тялото да се появи ракът!

Ето защо, ние, холистичните лекари и хомеопати призоваваме към профилактика! Не само профилактичните прегледи и лабораторни изследвания, а профилактика на мисловните модели и промяна в начина на мислене, хигиена на Духа. Животът го изисква!

Ако искате да подкрепите живота е нужна промяна на тези разрушаващи здравето модели!

Хомеопатията не е панацея, но може да направи много! Ако имате фамилна история на ракови заболявания, ако притежавате раков тип мислене – моля ви, потърсете класически хомеопат, преди да е късно! Много можем да направим, когато все още сме в полето на профилактиката!

Хомеопатията е също така чудесна допълваща терапия в хода на конвенционалното лечение на рака, като намалява страничните ефекти от химио- и лъчетерапията и допълнително стимулира имунитета и естествените оздравителнии сили на организма.

Обръщайте внимание на здравето си, не само на тялото си, но на мислите и чувствата, на душата си! Вашето тяло „говори“ с всички усещания и чувства и симптоми които имате! Не ги потискайте, само за да може да продължите като робот! Потърсете холистичен лекар, който може да разчете правилно всички тези сигнали и да ви помогне да укрепите здравето си, да подкрепите живота и да бъдете победител в тази битка!