Руски лекар: Ако имате хрема и секрети в гърлото, то нямате нямате коронавирусна инфекция

2
234
Добави коментар
teokostov
teokostov

Начало › Всички от актуално › Руски лекар: Ако имате хрема и секрети в гърлото, то нямате нямате коронавирусна инфекция

Руски лекар: Ако имате хрема и секрети в гърлото, то нямате нямате коронавирусна инфекция

Дяволът не е толкова черен, както казва една българска поговорка. Covid-19 става все по-добре проучен и има „слаби” места като вирус, което означава, че ще може да му се противодейства по-ефективно. Ето и отличителните симптоми на болестта, за които хората трябва да знаят, пише sanusetsalvus.com.

 
Млад лекар от Руската федерация работи в болницата Шенчжен и изучава вируса на пневмонията, която бързо се разпространява в град Ухан, Китай. Той се обадил на свои близки и дал следните разяснения:
 
1. Ако имате хрема и секрети в гърлото при простуда, вие не сте носител на коронавирусна инфекция. Коронавирусната пневмония – това е суха кашлица без хрема.
 
2. Вирусът от Ухан не е термоустойчив и загива при температура 26-27 градуса.  Затова пийте повече топла вода. Топлата вода не е лекарство, тя е полезна за здравето, ефективна е при всички вируси. (Водата не бива да е прекалено гореща, защото уврежда стомаха).
 
3. Често и по-дълго бъдете на слънце.
 
Още съвети за коронавируса:
 
1. Вирусът е достаточно голям по размери (диаметрът на ядрото му е около 400-500 нм), затова обикновената  медицинска маска по принцип може да го филтрира. Ако заразеният киха на растояние  около 3 метра от вас, заразата  просто пада на земята, не може да лети из въздуха.
 
2. Ако вирусът попадне на повърхност на метал, той ще преживее не по-малко от 12 часа. Затова, ако се докоснете до някаква металическа повърхност, щателно измийте ръцете си със сапун.
 
3. Вирусът може да остава активен върху тъканта в течение на 6-12 часа. Обикновеният прах за пране би трябвало да убие вируса.  Достатъчно е да се изложат на слънце зимните дрехи, за да бъде вирусът унищожен.
 
Относно симптомите на заболяването – пневмония, предизвикана от коронавируса:
 
1. След проникването в гърлото може да се появи сухота в гърлото, която се среща при заболяване от ангина. Това продължава 3-4 дена.
 
2. След това вирусът се слива със секрета от носа, попада в трахеята, а после в белите дробове, и предизвиква възпаление на дробовете. Този процес продължава от 5 до 6 дена.
 
3. При короновирусната пневмония се появява висока температура и затруднено дишане. Запушването на носа не прилича на нормалното запушване, появява се усещане, че потъвате във вода. В такъв случай трябва незабавно да се обърнете към лекар.
 
Относно профилактиката:
 
1. Най-разпространеният способ да се заразите – това е да се докосвате до хора; затова е необходимо често да се мият ръцете. Вирусът може да просъществува само върху ръцете ви, в рамките на 5-10 минути. Но тези 5-10 минути са достатъчни, за да проникне заразата в тялото (вие например можете да потъркате с ръка окото си или да докоснете носа си).
 
2. В допълнение към честото измиване на ръцете можете да изплаквате гърлото с Betadine ( руски препарат), за да отстраните или минимизирате действието на микробите, докато те още се намират в гърлото (преди да попаднат в дробовете).
 
3. Бъдете пределно внимателни и осторожни, пийте  повече топла вода.
 
Новият коронавирус може да не предизвика признаци на инфекция в течение на много дни. По последни данни, инкубационният период може да продължи до 28 дена, преди симптомите на COVID 19 да станат очевидни.
 
Когато се повиши температурата и се появи кашлица, и човекът отиде в болница, в белите дробове обикновено се констатира 50% фиброза, и вече е твърде късно!
 
Тайванските експерти предлагат проста самопроверка, която ние можем да правим всяка сутрин:
 
Вдишайте дълбоко и задръжте въздуха повече от 10 секунди. Ако вие успешно направите това, без да кашлите, без да изпитвате дискомфорт, чувство на запълненост, стягане и т. н., това показва, че в дробовете няма фиброза, и че няма основание да се мисли за инфекция.
 
Съвети от японски лекари, лекуващи COVID-19: 
 
– Всеки е длъжен да следи за това – устата и гърлото му да бъдат  влажни, а не сухи. 
– Проветрявайте често помещенията, в които живеете!
– Отпивайте по няколко глътки вода на всеки 30 минути.
 – Даже ако вирусът попадне в устата ви, питейната вода или други течности способстват за изхвърлянето му през хранопровода в стомаха.
– Стомашните кислини убиват вируса.
 
Ако вие не пиете достатъчно вода (равномерно през деня), вирусът може да проникне в  дихателните ви пътища и да попадне в белите дробове. Това е много опасно.
 
Бъдете здрави!
 
Превод от руски език: н.с. Светла Е. Теодорова

Акценти от Здравница

Дяволът не е толкова черен, както казва една българска поговорка. Covid-19 става все по-добре проучен и има слаби места като вирус, което означава, че ще може да му се противодейства по-ефективно….още

Стриктната лична хигиена забавя разпространението на резистентни бактерии. Днес ще разгледаме положителните ефекти за здравето от правилното измиване на ръцете….още

Как да посрещнем сезона на грипа и грипните вируси по-здрави? Народната медицина залага на класическите билки: липов цвят, лайка, облепиха, хрян. Здравница подбра 10-те най-популярни рецепти с витаминозни чайове….още

Ракията има изключително благотворен ефект при заболявания като: бронхит, язва, киселини в стомаха, подагра, ревматизъм, безплодие дори и при зъбобол….още