Рекламни термини и понятия за външна реклама

1
194
Добави коментар
mikeyrurg5
mikeyrurg5

Като всеки бизнес и рекламния има своите спецификации особености, наричани с тематична терминология обхващаща съвкупност от рекламни термини на български и чуждестранен език. В тази статия ще ви запознаем с едни от най-често използваните официални и неофициални рекламни фрази и думи в тази област. Разбира се те служат само за ориентир и не е необходимо да ги знаете наизуст за да поръчате външна реклама. Търговския екип на компанията ще предложи безплатна консултация по телефона при избора на реклами, за да изберете най-доброто за вашия търговски обект или офис. Подредбата на рекламни термини не зависи от интензитета на тяхната употреба в речта и могат да се използват и прилагат за различни видове рекламни продукти и услуги. 

Рекламните термини служат за ориентир и описание на една или няколко рекламни услуги в или без съчетание с рекламни материали. Въпроси и допълнителна информация можете да получите като изпратите запитване или се обадите на посочените в сайта телефони.

Какво означава „Брандиране“ като глагол и понятие?

Брандиране – тази дума произлиза от английската дума „бранд“, което на български се превежда като „марка“, и съответно „брандиране“ означава маркиране с отличителни търговски знаци, рекламиране на дадено търговско дружество по уникален и неповторим начин. Брандирането като термин за действия намира широка употреба сред българските фирми и е лесно разпознаваемо като очаквано събитие от чуждестранни партньори, опериращи на българския пазар. В някои случаи под „брандинг“ се разбира и поставянето на декоративно фолио в офиси – най-вече това е самозалепващо пясъкоструйно фолио мат, което може да бъде цялостно, на ленти или с прорязани лога, букви и съпътстващи елементи. Агенция Премиум предлага:

брандиране на витринизалепяне на фолиоотлепяне на старо фолиоизработка на рекламни винилипроектиране и израбока на дизайнпоставяне на табелиизработка на тебели за външна употреба и интериризработка и постявяне на подови скикери с ламинирано покритие

Качество, на което можете да се доверите. Фирмата предлага безплатна консултация при избора на рекламни услуги и продукти за брандиране на търговски обекти и офиси в бизнес сгради. Обадете се сега или изпратете запитване по и-мейл или вайбър.

„Фолиране“ – характеристика за действие и материал в една дума от рекламни термини

Фолиране – това като действие в рекламния бизнес и част от рекламни термини, означава „залепяне на фолио“, облепяне с фолиа и монтиране на самозалепващи ПВЦ фолиота. Това определение изразява цялост между физическия материал и самите монтажни дейности. С една дума се казват две неща наведнъж. Думата е по-скоро жаргона отколкото официална, но се е появила редом с терминът „брандиране“, за който споменахме по-горе в тази статия. Фолирането на стъкла има декоративен характер в редица случаи и тази декорация се прави от рекламна агенция Премиум Реклама. Правим фолиране на прозорци и стъклени стени в офиси и частни домове. Клиентите ни избират този вид услуга + материал с цел да подобрят комфорта на работното място и да повишат качеството на работа. Използваното фолио за фолиране е пясъкоструй фрост. Някои хора го наричат и песъкоструй, но това е лингвистична разновидност на речта. Фирмата предлага фолиране и отлепяне на фолио:

върху стъкла и стъклени повръхностиоблепяне на стъклени врати, паравани и подовецяластно или частично облепянепечат върху стандартно самозалепващо фолио и пясъчно фолиос изрязани лога и надписидизайн с ленти в различни размери и пропорциипочистване на лепило след отлепянеизбор от различни цветове фолиаПВЦ самозалепващо фолио, каст фолиота, транслуцентни фолиоа, самозалепващи стикери и още.

За повече информация и въпроси се обадете на посочените в сайта телефони за връзка с търговски отдел или напишете запитване за реклама чрез формата за контакт или от вашия е-мейл. Поръчайте от Премиум Реклама сега.

Разликата между рекламни термини „Винил“ и „Фолио“ в кратко резюме

Винил – това е материал, който прилича на плат, или по скоро на кухненска мушама за маса, но със значително по-висока здравина и устойчивост. Това е често срещано понятие сред повечето рекламни термини. Най-купувания винил на пазара е промазания, защото е здрав и добре поема боите за трайно наситени цветове. Винилът е различен от фолио. Фолиото е тънко и се лепи на стъкла и гладки основи, а винила се опъва с метални халки, кръгчета по периферията и свински опашки или други крепежи. Винилите са изключително подходящи и при презентирането на актуални промоции за намаления, „Отдава се под наем“ надписи, „Продава“ и прочие, защото е евтин, лесно преносим, бързо се подменя и не изисква специални умения за поставянето му. Материалът технически е ПВЦ поли винилна повърхност с вътрешна текстилна оплетка, която гарантира здравината и издръжливостта му при опън и механични натоварвания. Печат се прави с оцветяване на винили по CMYK и машинно поставяне на халки и капси. Фирма за реклама Премум предлага винил пана на отлична цена. Има, както споменахме промазан винил, ламиниран, винилова мрежа (Меш), блокаут винил, и дебели тир винили. Най-характерните качества на винилът са:

прилича на плат, но е от нишки и ПВЦ покритиестандартно е бял на цвят, но може да се печата в избран цвятопава се чрез метални пръстени по периферията и свински опашкимогат да се направят джобове за опъване по метални прътилесно се пренасявинилите са евтини рекламни материалипромазан винил може да се ползва за трайна употреба над 5 годинивинилът е значително по дебел от фолиотовинил се ползва за табели, опъване по ограда, сенници и тенти.

Информация за цена на винил и размери можете да получите от търговския отдел на фирмата. Цената за кватрат се намалява при големи раземри винили за брандиране – колкото е по-голяма квадратурата, толкова е по-евтина поръчката на този вид материали от рекламна агенция Премиу.

Пясъкоструй – най-поръчвания материал за облепяне на стъкла в офис

Пясъкоструйно фолио – това е най-често използваното фолио за декориране на офисни стъкла и цел замъгляване често използвана фраза сред рекламни термини. Нарича се още полимерно фолио с фрост ефект за декорация на стъклени повърхности LG SandBlast Graphic Polimer Film. Фрост преведено от английски означава „скреж“ и подсказва за ефекта, който се очаква при фолиаране. Брандирането с този филм е ефективно както вече споменахме в помещения и офиси със стъклени стени. Този материал е изключително подходящ за плотерно изрязване на графични елементи от пясъчно фолио. Върху повърхността може да се печатат изображения и снимки, като светлопропускливостта се запазва на 80% до 95%. Рекламна агенция Премиум Реклама продава пясъчно фолио на квадрат с включени монтажни услуги или не. Нарича се още пясъчно, защото има гранулеста структура, която прилича на много ситен морски пясък. С пясъкоструйно фрост фолио със замръзнал ефект могат да се правят:

ленти с различна дебелинапрорязани надписи и лога в самото фолиолога в различни размери от един цвятградиращи лентиуспоредни еднакви лентиоблепяне на вратизалепяне върху стъклабрандиране на офисни помещенияподходящо е и за частни домовеизключително полезно при клиники, козметични центрове, банки и учебни заведения.

Фирмата предлага визуализация на проекти по реална снимка – дизайна се наслага върху снимката за да добиете представа как би стоял даден дизайн в реалност. Направете запитване по мейла сега.

От вън перфо с печат – от вътре ясна видимост

Перфо фолио – този рекламен термин определя вид фолио, което е цялото на дупки, перфорирано е, машинно направени по определен ред и позволява да се печата с мастила. Надупченото фолио е идеално за брандиране на витрини, защото от вътре се вижда навън, а клиентите отвън виждат една прекрасна графика на избрани продукти или услуги, които предлагате. Ето тук можете да забележите как могат да се комбинират рекламни термини в последователност като „фолиране с перфо фолио при брандиране на витрини“ или казано по друг начин – „залепяне на фолио на дупки върху стъкла“. Самият термин идва от вида на материала, използван за външна реклама. Фирма за фолиа Премиум предлага само печат на материали, които изпращаме по куриер или и монтаж на място от опитни монтажисти. Перфо фолиото:

позва се предимно за цялостно облепяне на стъкланай-често поръчвания продукт за брандиране на витриниот вътре се вижда, а от вън немонтира се с водаперфото е с бяла основадобре поема бои и багриламонтира се с шпаклаима слой лепило и защитно фолио.

Агенция Премиум лепи фолио в София вече години по големите търговски обекти и бизнеси от малъг и среден тип. Препоръчително и силно желателно е стъклата да бъдат почистени предварително преди лепене.

Черешката на тортата на всяка фирма е нейното лого

Лого – логото на една фирма е нейния отличителен знак, символът под който се основава идентичността на компанията. В някои случаи, разговорно логото може да се определи и като черешката на портата. Логата са различни и уникални почти като пръстовите отпечатъци. Някои от тях могат да бъдат защитени като търговска марка на фирма. Знакът на една фирма може да съдържа букви, цветове, различни форми които да се комбинират в различни пропорции и композиция. Рекламна агенция Премиум Реклама София предлага изработка на лога по поръчка и изработването им от различни материали, включително и печатане. Характеристики на логата са:

има векторно лого и растерновекторът е за рязане по контур от фиксирани цветоверастерът може да има преливка в логотоедин път направено векторно лого може да се ползва в различни размери и за различни рекламни материалилогата се изработват уникални за всяка фирма и юридическо лицелого знакът може да съдържа букви и символипрокт за лого може да е съобразен със златното сечение или по личен вкус и насокилагата са черешката на тортата на всяка организация.

Лого знаците се правят по поръчка за всеки клиент и са уникални по своята същност, цветове и аранжиране на детайлите в композицията. Агенция Премиум Реклама предлага дизайн на лого по поръчка по насоки на клиента.

Предпечат и подготовка са в основата на рекламни проекти

Предпечат – предпечатът е процесът, който обхваща дейности по дизайна и оформлението на дадена поръчка. Предпечатните услуги включват визуализиране на поръчката по снимка и налагането на готовите графики върху изображението. По този начин ще придобиете по реалистична и реална представа как ще стане поръчката ви като е завършена. Друг процес е векторното изграждане на дизайна за печатане. Векторът е форма или знак буква които са нарисувани с линии и там няма квадратчета както има при растерната графика с пиксели. Не веднъж сме коментирали в наши публикации плюсовете и минусите на двете форми на визуално изобразяване, и затова сега няма да се спираме подробно на тези видове графики за макс реклама, а само ще споменем, че при растера може да има преливане на цветове, които после се печатат, а при векторизирането се ползват само чисти цветове по цялата форма на графиката. В общи линии това е предпечат, като разбира се може да се тълкува и по други начини. На кратко:

предпачат се асоциира с дизайнпредпачатът е процеса за оформяна на визията на конкретен проектпредпачатнатат подготовка може да се коригира и наглася до потъвждение от клиентапредпечата включва визуализация в реални размериагенцията предлага визуалиране по реална снимкадизайнерския процес дейнастта преди физическото реализаране на продуктитепредпачат се прави по насоки на клиента.

Рекламният термин предпечатна подготовка сам подсказва какъв е следващия епат от рализирането и изработката на реклами от рекламна агенция за външно и интериорно брандиране Премиум – професионално залепяне на фолио и продукти от винил.

Какво е рутер и кога е се ползва вместо принтер?

Рутер – рутерът е машина за рязане на фолио, композитни панели и други материали за постигането на макс реклама от рекламна агенция за графики и външно брандиране Премиум в София. Рутер може да бъде автоматичен или механичен като ние ползваме и имаме достъп до тези, които са специализирани за изрязване на реклами. Като правите поръчка при нас не е необходимо да знаете различните способи за изграждането на даден продукт. Споменаваме ви в общи линии за какво се отнася тази дума част от рекламни термини, за да имате представа в обща култура.

Направихте ли вече запитаване за брандиране – вижте какво се има в предвид

Запитване – запитването е като питането за направа на макс реклама на отлична цена. Да изпратите запитване означава да посочите каква реклама ви трябва, размери на обекта – само площта за брандиране, цветове, надписи, форми, лога и каквато друга информация която пожелаете да включите и желаете да посочите като задължителна във визията. Запитване от рода на „Колко струва реклама“ , „Кажете ми цена за фолио“, „Колко е винила на квадрат“ е твърде общо е неясно, и в такива случаи офертата би била меко казано абстрактна. Важно е да отбележим, че колкото е по-голяма квадратурата – толкова по-ниска е цената заради размера. Малките размери и площи са винаги по скъпи от големите. Това е икономия от мащаба при поръчка. Запитване може да бъде и за срок, но тогава за да ви отговорим е от значение момента на входиране на поръчката за брандинг от рекламна агенция Премиум Реклама София. Направете запитване още сега и ние ще се свържем с вас при първа възможност за да изберем макс реклама на супер оферта за фолио, винил, табели и прочие.

Различни формати при графичния дизайн и тяхното приложение – рекламни термини и понятия Графични формати на файлове за печат и рязане по контур

Формати на графиката – форматите на графиката разбира се могат да са различни и това се определя от вида софтуер който ползвате – .pdf, .cdr, .ai, .eps, .psd, .psb, .tiff, .jpg, .jpeg и други, но ако обаче искате да изпратите визия кое къде да бъде и какво да съдържа като надписи и снимки може да използвате и бял лист хартия и химикал, с които да ни скицирате общия образ и ние ще го пресъздадем с помощта на рекламните технологии. Не е необходимо да имате познания за програми и софтуерни продукти за да ни упътите във вида за вашата нова реклама, а само да нахвърляте на парче хартийка това което искате и къде го искате. В този случай формат на графиката въобще не ви засяга е не необходимо да проучвате и задълбавате въпроса. Нарисувайте както можете това което си представяте, щтракнете една снимка с телефона и ни я пратете по Вайбър или мейл. Ако решите можете да оставите и цялата визия на нас. Поръчайте реклами както си ги представяте от фирма за реклами в София Премиум – макс реклама на достъпни цени за фолио и винил.

Взимане на размери се прави при оглед на място защото…

Оглед – фирмата предлага огледи на място. Този термин определя и характеризира дайствия които се предвижда да се направят като ви посетим на място. Под оглед се разбира взимане на размери, консултация на място, оглеждане на мястото за монтиране на табели или залепяне на фолио. Огледите са необходими особено много когато става въпрос за демонтажни услуги и сваляне на реклами, ремонт на тотем, отлепяне на фолио и прочие. Огледът се прави за оценка на риска и възможностите при реализирането на конкретен проект. Първоначално можете да ни изпратите снимки, по които да се водим и след това да ви посетим ако се налага. Повече информация и заявки за оглед можете да направите по телефона или да ни пишете запитване чрез формата за контакт в сайта или по е-мейл. Оставете нещата за брандиране на агенция Премиум и си действайте по задачите. Заявете оглеждане за размери и безплатна консултация на място още сега.

Какво означава „да гръмне файл“ и кога е възможно да стане?

Да гръмне файл – това е доста разговорен рекламен термин, който казва, че вероятно е станало нещо непредвидено при записването на файла за дизайна или нещо друго от този сорт. Обикновено за да се проверят тези неща преди самия печат е добре да се направи превю на проекта в .JPG формат и да се проследи дали .PDF, .AI, .EPS или .CDR отговарят на мострата. Това сравнение може да има ефект и при сравняването на шрифтове дали са обърнати в криви. На практика колкото повече хора прегледат файловете за изработка на реклами, толкова по прецизна ще бъде проверката. Тези рекламни термини са по-скоро разговорни отколкото официални.

Тента сенник от винил или плат за козирка на прозорци или тераси – какво означават тези рекламни термини?

Тента – това на практика е навес, сенник, козирка от винил и метална конструкция която обикновено се слага над прозорци и врати. Има и друг вид тенти, които са като шапки и са цялостни, самостоятелно поставени на земята и не са монтирани върху стени или основи. Винилът върху тентите е материал, който е добре да се подменя на 5 – 6 години. Покритието в някои случаи може и да е платняно – от специализиран плат. Тентите могат да бъдат и прави, като този модел е и най-евтиния за изработка и монтаж. Друго характерно е, че тентите могат да са рекламни или декоративни с предпазна цел. Предпазват както от слънце и дъждове, така и от сняг. Като рекламни термини тентите могат да се дефинират като чадъри – половини за стена и цели за земя. Сенник от винил или плат с брандирано лого или надписи върху основа в избран цвят.

Рекламирайте с качествени адвъртайзинг продукти за да имате успех – вижте значението на тези рекламни термини

Адвъртайзинг – в превод този термин означава „Реклама“ във всичките и форми. Има различни типове и видове авъртайзинг като те се различават основно в тяхното реализиране. Да се адвъртайзва означава да се рекламира по един или друг начин. Рекламна агенция Премиум Реклама предлага изработка и монтаж на външни рекламни продукти и залепяне на фолио с рекламна цел или естетическо предназначение за офис брандиране. Думата „адвъртайзинг“ ,от рекламни термини в българския език, може да се преведе и като промотиране на определен вид услуга или продукт. Рекламирайте като поръчате професионален авдъртайзинг в София с продукти за макс реклама. Поръчайте сега.

Това са част от най-често използваните рекламни термини в бранша, които могат да ви бъдат полезни при покупката на рекламни услуги и продукти. Поръчайте изгодно с отстъпки за количество и квадратура от рекламната агенция в София – Премиум, избрана за фирма номер 1 след направено проучване.