Можем ли да помогнем на репродуктивната система с билки

1
147
Добави коментар
clashbade
clashbade

Напредъкът на човечеството в технологично отношение влияе пряко на околната среда. Ние не можем да отделим своето съществуване от нея, ето защо често пъти страдаме „благодарение“ на своите действия.

Нездравословен начин на живот, прекомерно замърсяване, вредни храни… Към негативните последици все по–често спада и проблемното забременяване. Причините могат да са много разнообразни и често пъти комплексни. Но те не са били и никога няма да бъдат спирачка пред хората, които от все сърце искат да се реализират като родители.

Ако и вие спадате към споменатото множество – не унивайте! В природата има лек за всяка болежка, опитайте с надежда, вяра и спокойствие в комбинация с билки за забременяване.

Божествената аптека

Не подценявайте силата на билките. Помнете, че всяко едно лекарство води началото си от тях. Те не само помагат, но не носят допълнителната вреда на медикаментите от аптеката.

Някои от известните билкари са казали, че жената може да си спести купища пари, ако приема редовно по чаша чай от бял равнец и цариче. Тогава не е изненадващо, че една от тези билки играе толкова голяма роля при успеха в оплождането. Дори и здравите жени трябва редовно да прилагат в менюто си част от билковите смеси, които успешно водят по пътя на здрав и щастлив живот.

Други ценни съставки, доказали се във времето, са дяволска уста, турта или пирей. Сами по себе си те са лековити и безценни, но поднесени в правилната вариация и съотношение могат да се справят с редица проблеми.

Билката цариче, позната още като самодивска ягода, се среща изключително по планинските местности. Над 1000 метра може да откриете и алпийско цариче. И двата вида се събират в период на цъфтеж. Самото прозвище на малкото цвете е билката на жените.

Още от ранното християнство тя е посветена на Дева Мария. Приложенията й са безбройни. Повлиява благоприятно менструални смущения, болки в корема, бяло течение и много други.

Царичето се слави със своето заздравяващо и укрепващо действие. Много подходящо и за жени, склонни към спонтанен аборт. То спомага за здраво укрепване на плода, като същевременно подсилва маточните връзки. Универсален лек за голяма част от женските болести, то е една от съставките водещи до успешно забременяване. Видяхме на какво е способна една единствена билка, какво остава за готова смес, създадена специално за целта да повлияе конкретен проблем.

Не бихме могли да водим дълъг и пълноценен живот без лекарите, но не винаги трябва да прибягваме незабавно до тяхната помощ. Природата не е лош лечител. Тя има решение за всеки проблем, само трябва да го открием.