Опашки за подаръци пред куриерските фирми

78
175
Добави коментар
vivian90
vivian90

Опашки за подаръци се извиха пред офисите на двeтe най-големи куриерски фирми в страната. 8 от 10 души в последните 10 дни преди Коледа изпращат или тепърва ще подготвят подаръци за близките си в други градове. В София опашките пред някои офиси стигат до улиците, тъй като заради COVID-19 вътре се допускат не повече от трима човека едновременно, а това допълнително поражда напрежение сред хората.

Служителите от куриерските фирми споделят, че не са виждали толкова интензивно изпращане и получаване на подаръци – пратки без наложен платеж и с платена от изпращача доставка. Това се дължи на факта, че много хора са избрали да не пътуват за празниците и да не посетят близките си в провинцията, заради притеснението да не би да са носители на коронавирус.

Самите хора, чакащи да изпратят колетите, споделят, че именно това е причината да ги изпращат по куриер. Според служителите се очаква в дните преди Коледа на 23 и 24 опашките да са километрични и предупреждават хората да избягват пиковете часове – сутрин около 9:00 и след 17:00 часа.