Новина от 12.02.2022

1
153
Добави коментар
putnapomosht
putnapomosht

Изкупуване на коли в гр. София оглед и плащане до 1 час на ваш адрес!

Когато дойде време да се разделите със старата си кола, има няколко различни начина да подходите. Може да проведете частна продажба, да я представите на търг или да я продадете на дилър.

Ако търсите лесна продажба с минимално напрежение, най-добрият вариант е да говорите с дилър. Нека да разгледаме защо дилърите са чудесен вариант и как работи процесът на продажба.

Някои от причините да изберете да продадете автомобила си на дилър са:

Имате нужда от бърза продажба: Може би напускате страната или имате кратък срок, за да съберете малко пари. Продажбата на автокъща обикновено е много бърза и ясна. Дилърът с радост ще управлява по-голямата част от логистиката за вас, така че можете да продължите с живота си.

Не можете да продавате колата частно: Частните купувачи обикновено търсят кола, с която могат да шофират и ще получат известно дългосрочно използване. Ако колата Ви е в лоша форма, може да се затрудните да я продадете. Един дилър може да е по-готов да Ви осободи от нея, тъй като това му е занаята – изкупуване на коли.

Едновременно купувате нова кола: Ако търсите вдигане на нивото, размяната на колата Ви за по-нов модел може да убие с един куршум два заека. Ще получите по-евтина цена за следващата си кола, ще сведете до минимум стреса от опитите да намерите купувач и да се разминете с всичко подредено.

Ясно е само по тези причини, че най-значителните ползи от продажбата на дилър са лекотата и бързината. Цялата транзакция може да бъде толкова бърза, колкото отиването до магазин – 1 час!

Представител на автокъщата ще провери колата, която искате да продадете. Може да поискат да заведат колата за пробно шофиране, за да се уверят, че тя е напълно работеща – точно както бихте искали и като купувач. Също толкова нормално е автокъщата да провери регистрацията чрез база данни, за да се увери, че автомобилът с право е Ваш за продажба и няма проблеми.

Дилърът ще ви представи оферта в зависимост от състоянието на автомобила и дали купувате нов в същата сделка. Чувствайте се свободни да задавате всички въпроси, които имате относно офертата – всички добри дилъри днес ще подчертаят прозрачността, за да сте сигурни, че сте удобни и уверени.

След като приемете оферта, търговецът ще се справи с повечето документи, но може да Ви помоли да предоставите някои, ако е необходимо. Този процес трябва да бъде сравнително удобен за Вас и може да бъдете в състояние да получите плащането си в рамките на само час!

Компютърна автодиагностика на място.

Колко често е нужно колата да минава диагностика?

Когато автомобила Ви работи безпроблемно, е изкушаващо да отложите рутинната поддръжка, като смяна на масло, въртене на гумите и диагностични тестове.

Изпълнението на тези на пръв поглед ежедневни задачи за поддръжка може значително да подобри живота на Вашия автомобил и да намали вероятността дребният проблем да остане неоткрит твърде дълго и да причини повече щети, отколкото би могъл, ако бъде хванат по-рано.

Но как да разберете кога е време да минете автомобилна диагностика? Ето някои показатели, за които трябва да внимавате:

Лампичката check engine светва: Ако лампичката за работата на двигателя светне на таблото Ви, това е начинът на Вашия автомобил да Ви каже, че нещо не е наред.

Техниците могат да използват инструменти за четене на код, за да изследват проблема, който е задействал светлината. Инструментът обаче може да каже само това на техниците и често им се налага да използват собствената си интуиция и опит, за да намерят подробности за това, което причинява проблем. Ето защо е важно професионален и знаещ техник да гледа автомобила, когато светне по неизвестна причина тази светлина.

Усещате че нещо не е както трябва: Вашата собствена интуиция е друг добър показател, че има проблем. Случвало ли ви се е да влезете в колата си, да започнете да я карате и нещо просто изглежда различно?

Независимо дали става дума за звук, който не сте забелязали преди, или има нещо странно в начина на шофиране или поведение на автомобила, ако чувствате, че нещо не е както трябва, най-вероятно ще има проблем с който да се занимаете.

Купувате употребяван автомобил: Когато купувате употребяван автомобил, често е трудно да разберете какво наистина получавате. В зависимост от продавача или дилъра, от който го купувате, те може и да са направили компютърна автодиагностика, но дори и да са направили, повечето продавачи ще се съгласят на тест преди да купите. Ако не са, това трябва да се счита за червен флаг, който Ви казва да погледнете другаде.

Годишна проверка: Ако от последния Ви диагностичен тест е изминала цяла година, вероятно е време да преминете друг. Само защото светлината на двигателя не е регистрирала проблем, не означава, че няма нещо което да изпитва трудности.

Всъщност диагностичните тестове могат да разкрият много повече от проблеми с двигателя, включително трансмисията, спирачките, изпускателната система и други потенциални проблеми и компоненти на производителността. Ранното идентифициране на проблеми е от ключово значение за предотвратяване на повреди или други основни ремонти.

Избор, преглед и оглед на кола преди покупка на място в гр. София.

Купуването на употребяван автомобил може да бъде добър вариант, когато търсите качествено превозно средство на не високата цена. Докато употребявания автомобил може да бъде разумен вариант, купувачите все още трябва да направят интелигентен избор. Има какво да търсите при закупуване на употребяван автомобил, но ето няколко начина, които да ви помогнат да изберете правилния автомобил за вас.

Огледайте както външната, така и вътрешната страна на автомобила. Погледнете външността на автомобила и проверете за драскотини, вдлъбнатини и ръжда. Вероятно не е нужно да се притеснявате от дребни замърсявания или драскотини, но по-големите участъци от щети могат да бъдат причина за безпокойство.

Проверете дали панелите на каросерията са подредени равномерно, тъй като неравномерните панели могат да показват, че автомобилът е бил в произшествие, но не е ремонтиран добре. Също така е добра идея да отворите и затворите вратите, капака и багажника, за да видите колко лесно се движат.

Може да погледнете за прекомерно нанасяне на боя от вътрешната страна на предния капак, багажника и вратите и да се уверите, че цветът на автомобила съвпада по всички части. Ако забележите несъответстваща боя, тази част вероятно е ремонтирана и пребоядисана.

Огледайте интериора, като седите на всички седалки и търсите необичайно износване в тапицерията. Ако интериорът на автомобила мирише на мухул, проверете пода за признаци на теч или повреда от вода.
Когато стартирате двигателя, услушвайте се за чукащи и щракащи звуци, което може да подсказва за проблем. Докато сте на пробно шофиране, дръжте очите и ушите си отворени. Карайте автомобила по различни видове пътища и с различна скорост, за да видите дали трансмисията работи плавно. Не забравяйте да отбележите всички необичайни шумове на двигателя или спирачките и дали цялата електроника в колата работи правилно. Освен това, бъдете сигурни, че спирачките работят правилно.

Във всеки случай, наемането на външна услуга за оглед на кола е нескъпо преживяване което може да ползвате, тъй като професионалистите в тази област знаят всички дребни детайли, които може да пропуснете и след това да съжалявате. В зависимост от това дали желаете да ползвате автомобила дълго време, най-добре е да се доверите на екип, който да Ви помогне в правилния избор.